search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:37
MENU CLOSE

Ξυδάκης: Η σοβαρή στάση του Μητσοτάκη κράτησε όσο το εθνικό πένθος

07.08.2018 13:06
Ξυδάκης: Αν ο Ζάεφ συνεχίσει, μπορούμε να «σπάσουμε» τη συμφωνία των Πρεσπών - Media

 

«Δεν είναι τυχαίο ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία των σωμάτων που χειρίστηκαν την υπόθεση βρίσκεται εκτός όλοι» δήλωσε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, προσθέτοντας ότι οι παραιτήσεις «δεν είναι υποχώρηση, είναι ανάληψη πολιτικής ευθύνης».

Ο Ν. Ξυδάκης εξήγησε ότι ο χειρισμός όπως ξετυλίγεται μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο είναι πολιτικός χειρισμός,  ποιο τεχνικός ήταν ο χειρισμός κατά την πρώτη συνέντευξη Τύπου με τον κ. Τόσκα και την ηγεσία της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που έμεινε στο επιχειρησιακό μέρος και ήταν εμφανές το στοιχείο του σοκ από τη σφοδρότητα και την έκταση της τραγωδίας.

Ο Ν. Ξυδάκης επισήμανε ότι ασφαλώς πρέπει να αποδοθούν πολιτικές ευθύνες, επιχειρησιακές ευθύνες ακόμα και ποινικές αν υπάρχουν – και αυτό το ερευνούν εισαγγελείς –  αλλά απέναντι σε μια μεγάλη τραγωδία δεν μπορείς να κάνεις πολιτική δημαγωγία, αυτό δηλαδή που κάνει αρχικά η Νέα Δημοκρατία και δευτερευόντως το ΠΑΣΟΚ.

«Σε κάποιο βαθμό είναι κάποιο είδος τυμβωρυχίας». Η σοβαρή στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως εξήγησε ο κ. Ξυδάκης, κράτησε τρεις – τέσσερις μέρες όσο και το εθνικό πένθος και «αυτό δείχνει και κάτι την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού, τα αρκετά περασμένα χρόνια το πως υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους  ιδιοκτήτες του κράτους».

«Και από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ από τη μεριά της Αριστεράς πρέπει να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα, να καταλάβουμε την ποιότητα του πολιτικού λόγου να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει παρασυρθούμε σε αυτό το κύμα χυδαίων αντεγκλήσεων και χυδαίων χαρακτηρισμών. Να επικοινωνήσουμε αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες μιλώντας τους με μια γλώσσα ειλικρίνειας και τόλμης και με μια γλώσσα αυτοκριτικής. Νομίζω ότι είναι το ισχυρότερο όπλο και είναι ίσως το πιο τελέσφορο μέσο για την αναγκαία ανανέωση και του πολιτικού λόγου και της Δημοκρατίας, της πίστης του πολίτη στο δημοκρατικό κράτος, αυτά είναι δικά μας καθήκοντα» τόνισε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:37