search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:03
MENU CLOSE

Χαμός στη Φρανκφούρτη: Οικογένεια Γάλλων προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο

07.08.2018 13:54
Κορωνοϊός: «Γερμανικό μπλόκο» σε ταξιδιώτες από Βρετανία, Πορτογαλία, Βραζιλία και Νότια Αφρική - Media
 
Τμήματα του αεροδρομίου της Φραγκφούρτης εκκενώθηκαν για αρκετές ώρες σήμερα, προκαλώντας αναστάτωση στη διάρκεια της βεβαρυμένης σεζόν των θερινών διακοπών, αφού μια τετραμελής γαλλική οικογένεια παρέκαμψε τους ελέγχους ασφαλείας, ανακοίνωσε σήμερα η ομοσπονδιακή αστυνομία.
 
Στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) η αστυνομία ανέφερε μέσω του Twitter πως τα τμήματα του αεροδρομίου, που είχαν εκκενωθεί, άνοιξαν και πάλι, επιτρέποντας στους επιβάτες και τους εργαζομένους στο αεροδρόμιο και τις αερογραμμές να επιστρέψουν στα τμήματα του Τέρμιναλ 1 που είχαν κλείσει προσωρινά.
 
Η αστυνομία δεν έκανε γνωστές λεπτομέρειες για το πώς η οικογένεια μπόρεσε να παρακάμψει τους ελέγχους ασφαλείας χωρίς να τη σταματήσει κανείς.
 
Στη Φραγκφούρτη, μείζονα κόμβο για τα διεθνή ταξίδια και έδρα της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, το πρόγραμμα προέβλεπε για σήμερα την απογείωση και την προσγείωση 1.500 πτήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία Fraport που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.
 
Στη διάρκεια της εκκένωσης η Lufthansa αναγκάσθηκε να σταματήσει την επιβίβαση στα επίπεδα Α και Ζ του Τέρμιναλ 1 του αεροδρομίου, όμως ανακοίνωσε πως δεν μπορεί ακόμη να πει πόσες πτήσεις θα ματαιωθούν ή θα καθυστερήσουν ως αποτέλεσμα αυτού.
 
Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε πως εργάζεται για να ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα πτήσεων και θα παράσχει περισσότερες πληροφορίες αργότερα σήμερα.
 
Στις 28 Ιουλίου περίπου 300 πτήσεις είχαν ματαιωθεί στο αεροδρόμιο του Μονάχου, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γερμανίας έπειτα από εκείνο της Φραγκφούρτης, επηρεάζοντας περισσότερους από 30.000 επιβάτες, έπειτα από παρόμοιο περιστατικό κατά το οποίο ένα πρόσωπο πέρασε από την περιοχή των ελέγχων ασφαλείας χωρίς να ελεγχθεί.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:59