search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:59
MENU CLOSE

Η Γεροβασίλη απαντά στη ΝΔ: Η  κοινωνία την έχει «μηνύσει», «δικάσει» και καταδικάσει

07.08.2018 14:27
Γεροβασίλη: Θα πάρουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή - Media

 

Απάντηση στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών και τομεακών γραμματέων έδωσε η η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «διαχρονικά στη μεταπολίτευση χρησιμοποίησε το Δημόσιο ως φέουδό της για την τοποθέτηση κομματικών φίλων».

«Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η ΝΔ έχει χάσει κάθε επιχείρημα κατά της διοικητικής μεταρρύθμισης και απελπισμένα καταφεύγει στην ποινικοποίηση της», τονίζει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά, η δήλωση της υπουργού:

«Η ΝΔ, ο πολιτικός φορέας που διαχρονικά στη μεταπολίτευση χρησιμοποίησε το Δημόσιο ως φέουδό της για την τοποθέτηση κομματικών φίλων, ποινικοποιεί την πολιτική επιλογή της σημερινής κυβέρνησης για αποκομματικοποίηση του κράτους, εισάγοντας νέα ήθη στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη,

που ως υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης απέλυσε καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς και έθεσε χιλιάδες ανθρώπους του Δημοσίου στον προθάλαμο της απόλυσης μέσω της διαθεσιμότητας,

που ενόψει των εκλογών του Γενάρη του 2015, άλλαξε σε μια νύχτα τους προϊσταμένους της δημόσιας διοίκησης χωρίς κρίσεις και με απολύτως κομματικά κριτήρια,

που ακόμα και σήμερα επιμένει στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου σε ιδιώτες,

που αντιμετώπισε τους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση σαν  βολικά περισσεύματα στην προκρούστεια στρεβλή δημοσιονομική κλίνη,

που πριν από πέντε μόλις μήνες ψήφισε «όχι» στην μονιμοποίηση 2.186 πυροσβεστών 5ετούς θητείας,

κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά της πολιτικής επιλογής της κυβέρνησης να θέσει διαφανείς και αντικειμενικούς κανόνες στη δημόσια διοίκηση.

Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι η ΝΔ έχει χάσει κάθε επιχείρημα κατά της διοικητικής μεταρρύθμισης και απελπισμένα καταφεύγει στην ποινικοποίηση της.

Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε σήμερα η ΝΔ, δεν στρέφεται κατά της κυβέρνησης.

Στρέφεται κατά της αξιοκρατίας και της διαφάνειας που θεσμοθετήσαμε για την επιλογή θέσεων ευθύνης στη δημόσια διοίκηση, με το πλέγμα των διατάξεων του σχετικού νόμου,  την συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία, υπό τον ΑΣΕΠ και το αρμόδιο για τις κρίσεις συλλογικό όργανο (ΕΣΕΔ).

Στρέφεται κατά του ΑΣΕΠ, Ανεξάρτητης Αρχής καταξιωμένης στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας για την διασφάλιση της αξιοκρατίας και της διαφάνειας.

Στρέφεται εναντίον της  ελληνικής κοινωνίας  για μια ακόμη φορά, για να γυρίσουμε στις χωρίς κρίση και «εν μια νυκτί» πολιτικές τοποθετήσεις. Στρέφεται κατά της ελληνικής κοινωνίας και του αιτήματός της για ένα αποκομματικοποιημένο και ανεξάρτητο Δημόσιο.

Χαμένος κόπος. Η  ελληνική  κοινωνία έχει «μηνύσει», «δικάσει» και καταδικάσει πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και  την παράταξή του. Τελεσίδικα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:57