search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:05
MENU CLOSE

«Μέτρα απόγνωσης» εξετάζει ο Ερντογάν: Στο κατώφλι των capital controls και του ΔΝΤ η Τουρκία

07.08.2018 16:08
«Μέτρα απόγνωσης» εξετάζει ο Ερντογάν: Στο κατώφλι των capital controls και του ΔΝΤ η Τουρκία - Media

 

Στα όριά της βρίσκεται η τουρκική οικονομία και πλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, o πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι εξετάζει μέτρα «απόγνωσης» για να σταθεροποιήσει την καταρρέουσα λίρα.

Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του πρακτορείου, η ηγεσία της Τουρκίας εξετάζει το ενδεχόμενο προσφυγής στο ΔΝΤ και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στη χώρα, ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχει κενό στην κεντρική πολιτική.

Μάλιστα, σημειώνουν ότι η Τουρκία αυτή τη φορά χρειάζεται απόλυτη ανεξαρτησία στην πολιτική της κεντρικής τράπεζας, αυστηρότερη δημοσιονομική πολιτική και ένα σταθεροποιητικό πρόγραμμα του ΔΝΤ για να συνέλθει.

Ταυτόχρονα, πάντως, θεωρούν ότι η «σιγή ασυρμάτου» από την Άγκυρα σηματοδοτεί την πρόθεση του Ερντογάν να μην υποχωρήσει των θέσεών του για διατήρηση χαμηλών επιτοκίων και έτσι εκτιμούν ότι η ώρα της προσφυγής στο ΔΝΤ πλησιάζει επικίνδυνα.

Τα άσχημα νέα για την Τουρκία είναι ότι πλέον το αξιόχρεό της βρίσκεται στα τάρταρα -χειρότερα και από την Αργεντινή- και οι επενδυτές ανησυχούν ότι ακόμα κι αν ο Ερντογάν αλλάξει μυαλά, θα χρειαστεί πολύς κόπος για να αναστραφεί η κατάσταση.

Πηγή: Bloomberg

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28