search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:58
MENU CLOSE

Τρόμος: Καρχαρίας πηδά έξω από το νερό για να… φάει ερευνητή (Video)

08.08.2018 14:06
Τριπλός τρόμος στα ρηχά: Τρεις λευκοί καρχαρίες «βγήκαν» σε παραλία (Video) - Media

 

Ο μεγάλος λευκός καρχαρίας, πέραν του ότι είναι απευθείας απόγονος του προϊστορικού μεγαλόδοντα, είναι κυριολεκτικά μια «μηχανή θανάτου», ένα ψάρι σχεδιασμένο για να σκοτώνει.

Αυτή ακριβώς την ιδιότητα του λευκού καρχαρία διαπίστωσε ένας ερευνητής ο οποίος για μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου είδε τη ζωή του να περνά μπροστά από τα μάτια του.

Τι συνέβη; Ο ερευνητής βρισκόταν πάνω σε μια ειδική εξέδρα σε σκάφος που μελετά καρχαρίες και κρατούσε ένα μακρύ κοντάρι με μια κάμερα στηριγμένη στην άκρη του.

Σκοπός του ήταν να βουτήξει την κάμερα μέσα στο νερό και να τραβήξει βίντεο με τους καρχαρίες στα νερά του Ατλαντικού λίγο έξω από τις ακτές της Μασαχουσέτης.

Καθώς το σκάφος επιβράδυνε, ακριβώς κάτω από τα πόδια του ερευνητή πετάχτηκε από το νερό ένας λευκός καρχαρίας με το στόμα ορθάνοιχτο και τα δόντια έτοιμα για να τον αρπάξει.

 

Ο άνδρας γλύτωσε από του… χάρου τα δόντια για μερικά εκατοστά, ενώ ειδικοί επισημαίνουν ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι αναμενόμενες από τους λευκούς καρχαρίες.

«Πρέπει πάντα να είμαστε σε επιφυλακή και να μην χαλαρώνουμε» τόνισε ένας από αυτούς, υπενθυμίζοντας τη φονική φύση του λευκού καρχαρία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:56