search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:27
MENU CLOSE

Apple: Τα iPhone δεν κρυφακούν τους χρήστες τους… χωρίς τη συγκατάθεσή τους

08.08.2018 16:09
Apple: Τα iPhone δεν κρυφακούν τους χρήστες τους... χωρίς τη συγκατάθεσή τους - Media

 

Μια άκρως ενδιαφέρουσα (με κάθε έννοια του όρου…) απάντηση έδωσε η Apple σε τρεις βουλευτές του αμερικανικού Κογκρέσου, οι οποίοι επικοινώνησαν με την εταιρεία με μια απλή ερώτηση: τα εξαιρετικά δημοφιλή κινητά τηλέφωνα της Apple, τα iPhone, μπορούν να κρυφακούν τις συνομιλίες των ιδιοκτητών τους; Εφαρμογές τρίτων εταιρειών μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο; Κι αν ναι, πώς και υπό ποιες προϋποθέσεις διασφαλίζεται η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών;

Σύμφωνα, λοιπόν, με την Apple, τα iPhone δεν ακούν τους χρήστες τους χωρίς τη σαφή συγκατάθεσή τους, ήτοι, για να ενεργοποιήσουν τον εικονικό βοηθό της εταιρείας, τη Siri, οι ίδιοι οι χρήστες θα πρέπει να δώσουν στην εφαρμογή πρόσβαση στο μικρόφωνο της συσκευής. Επίσης, η Apple εξήγησε ότι αν εφαρμογές τρίτων ακούν μέσω του τηλεφώνου τους χρήστες θα πρέπει να γίνεται σαφές στην οθόνη του iPhone ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η επιστολή της Apple έρχεται σε συνέχεια της έρευνας του Κογκρέσου για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, η οποία συμπεριλαμβάνει αντίστοιχες ερωτήσεις στην Google και στο Facebook. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Apple, από το κατάστημά της έχουν αφαιρεθεί εφαρμογής που παραβίαζαν τους κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ξέρει τι κάνουν οι δημιουργοί των εφαρμογών αυτών με τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουν.

Πηγή: Reuters

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:26