search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:46
MENU CLOSE

Αγριεύουν τα πράγματα: Η Ουάσινγκτον βάζει στο «στόχαστρο» τον Πούτιν και την περιουσία του

08.08.2018 17:37
Αγριεύουν τα πράγματα: Η Ουάσινγκτον βάζει στο «στόχαστρο» τον Πούτιν και την περιουσία του - Media
 
Νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Νόμος για την προάσπιση της αμερικανικής ασφάλειας από την επιθετικότητα του Κρεμλίνου 2018» κατέθεσαν Αμερικανοί γερουσιαστές και προβλέπει δέσμευση λογαριασμών σε δολάρια που διαθέτουν οι ρωσικές τράπεζες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, θέτει στο στόχαστρο και τα περιουσιακά στοιχεία του Βλαντίμιρ Πούτιν ανά τον κόσμο και επιπλέον ζητεί να αναγνωρισθεί η Ρωσία ως κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία, σύμφωνα με το κείμενο που έχει στη διάθεσή της η ρωσική εφημερίδα Kommersant.
 
Πολλά άρθρα του νομοσχεδίου, το οποίο συνέταξε ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ σε συνεργασία με τρεις άλλους συναδέλφους του, δεν αφορούν μόνο στη Ρωσία, αλλά και τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, από τον οποίο ζητούν να επιδείξει μεγαλύτερη σκληρότητα όσον αφορά στην εφαρμογή των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο παρελθόν, αλλά και να δημιουργήσει ένα ‘συντονιστικό γραφείο για τις κυρώσεις’ σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την υποστήριξη των κυρώσεων.
 
Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα, οι γερουσιαστές στην αρχή του κειμένου ζητούν από τον Τραμπ να μην επιτρέψει παρεμβάσεις της Ρωσίας σε δραστηριότητες αμερικανικών κρατικών οργανισμών. Επίσης, ζητούν να απαιτηθεί δημόσια από τη ρωσική κυβέρνηση να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία. Στην παράγραφο αυτή ζητείται από τη Μόσχα να σταματήσει να υποστηρίζει τις αποσχιστικές δυνάμεις στη Γεωργία και τη Μολδαβία και να σταματήσει να υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.
 
Η ρωσική εφημερίδα αναφέρεται λεπτομερώς και στο οικονομικό μέρος του νομοσχεδίου που αφορά στη Ρωσία όπου προτείνεται να απαγορευθούν οι συναλλαγές στις ΗΠΑ (και η δέσμευση των λογαριασμών) επτά ρωσικών τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται ήδη υπό καθεστώς κυρώσεων, μεταξύ των οποίων είναι οι Sberbank,VTB, VneshekonomBank, PromsviazBank. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι εν λόγω τράπεζες δεν θα μπορούν να έχουν κανονικούς λογαριασμούς σε δολάρια στις αμερικανικές τράπεζες. Εκτός των άλλων το κείμενο του νομοσχεδίου προβλέπει στην ουσία απαγόρευση συναλλαγών που σχετίζονται με το δημόσιο χρέος, αλλά αφορούν ατην έκδοση νέων ομολόγων, γεγονός που περιορίζει σημαντικά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η εφαρμογή μιας τέτοια απαγόρευσης.
 
Προτείνουν μάλιστα, εντός 60 ημερών από την ψήφιση του νομοσχεδίου να ανανεωθεί «ο κατάλογος του Κρεμλίνου» και να ξεκινήσει η έρευνα για τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων του Βλαντίμιρ Πούτιν.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:45