search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:50
MENU CLOSE

Σκουρλέτης: Ενιαίος συντονισμός φορέων και δυνάμεων στο νέο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας

09.08.2018 09:19
Σκουρλέτης: Ενιαίος συντονισμός φορέων και δυνάμεων στο νέο σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας - Media

 

Για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου φορέα στην Πολιτική Προστασία που θα εποπτεύεται από το υπουργείο Εσωτερικών, στη λειτουργία του οποίου θα συναρθρώνεται όλη η δουλειά των προηγούμενων οργανισμών και των διαθέσιμων μέσων, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης στην Καλοκαιρινή Ενημέρωση της ΕΡΤ.

«Πρέπει να συνδυάσουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα με την επιστημονική γνώση» σημείωσε εξηγώντας ότι θα πρόκειται για έναν ενιαίο σχεδιασμό για φορείς όπως η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το Κέντρο Αντισεισμικής Προστασίας, την αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, εθελοντών και άλλων, ώστε να γίνει ένα πραγματικό ποιοτικό βήμα στην Πολιτική Προστασία.

«Βιώνουμε» είπε ο κ. Σκουρλέτης «μια εθνική τραγωδία. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτύπωμα στην πολιτική ζωή. Οφείλουμε όμως να κάνουμε τα αναγκαία βήματα, να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφή».

Για τις ευθύνες σημείωσε ότι «είναι μια υπόθεση που έχει πολλές πλευρές. Η κυβέρνηση ανέλαβε τις δικές της ευθύνες», επισημαίνοντας παράλληλα τις τραγικές συνέπειες που είχε το μοντέλο στρεβλής οικιστικής ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας ως ευρωπαϊκό παράδοξο τον τρόπο δόμησης σε πολλές περιοχές της χώρας, αποτύπωμα του ρουσφετιού, που έταζαν επί δεκαετίες βουλευτές και πολιτευτές.

Με αφορμή το γενικότερο πολιτικό κλίμα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι με τον τρόπο που πολιτεύεται «τσαλαβουτά» προς την ακροδεξιά, ενώ χαρακτήρισε ανερμάτιστες και ισοπεδωτικές τις τοποθετήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο τρόπος που αντιπολιτεύεται είναι ανακόλουθος, χωρίς συνεκτικό προγραμματικό λόγο. Πρόκειται για την «πιο μη χρήσιμη αντιπολίτευση που έχει γνωρίσει ο τόπος», είπε  ο υπουργός λέγοντας ότι το να ζητά ο κ. Μητσοτάκης συνεχώς εκλογές επιβεβαιώνει μια πολιτική παρουσία, που δεν τιμά τη ΝΔ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47