27/06/2019 07:59:27
16.1.2012

Αντί για μελέτες…Rexona!

Αντί για μελέτες…Rexona! - Media

Της Βάλιας Μπαζού

Υποψηφιότητα για Νόμπελ και μάλιστα σε όλο το φάσμα των θετικών επιστημών βάζει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφού σύμφωνα με το νέο «χτύπημα» του, για πλήθος έργων και δραστηριοτήτων δεν θα απαιτείται, πλέον, η εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά η χρήση αποσμητικού…

Σύμφωνα, μάλιστα, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, την τελευταία στιγμή οι σύμβουλοί του τον έπεισαν να αφαιρέσει από την Υπουργική Απόφαση τη φράση «από τούδε δεν απαιτείται μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά προτείνεται κάποιος να τους μιλήσει για το Rexona», με το φόβο ότι θα τον κατηγορούσαν για άμεση διαφήμιση.

Για να εξηγούμαστε , με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός ΠΕΚΑ σε εφαρμογή του ν. 4014/2011 για την περιβαλλοντική αδειοδότηση δεν θα απαιτείται η εκπόνηση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για έργα όπως:

-το σύνολο των ξενοδοχείων εντός σχεδίου πόλης

-μικρά εργοστάσια

-μεσαίου μεγέθους υδροληψίες

-μικρά αρδευτικά έργα

-μικρές οδοί

-μικρά φράγματα

-μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού

-μικρές εγκαταστάσεις αποθήκευσης και μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) στερεών μη επικινδύνων αποβλήτων

-γήπεδα

-συνεδριακά κέντρα

-εκθεσιακά κέντρα

-νοσοκομεία

-μικρές πτηνοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις

-εγκαταστάσεις αφαλάτωσης (πλην των μεγάλων)

- μικρά υδροηλεκτρικά

-μικρά νεκροταφεία

Η λογική της απόφασης είναι αφοπλιστικά εκτός τόπου και χρόνου… «Επιτυγχάνεται έτσι η ελάφρυνση των έργων αυτών από ακριβές και χρονοβόρες διαδικασίες, χωρίς περιβαλλοντικές εκπτώσεις». Υπάρχει, βέβαια,  και το άλλο με τον Τοτό αλλά θα αναφερθούμε σε άλλο σημείωμα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.