19/12/2018 06:44:44

Αυτόματο πότισμα με…φιτίλι - Η καλύτερη πατέντα για το καλοκαίρι (Photo)

Αυτόματο πότισμα με…φιτίλι - Η καλύτερη πατέντα για το καλοκαίρι (Photo) - Media

 

Μπορεί να έχετε ακούσει τα πάντα για το ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος για να ποτίσετε τα φυτά σας την περίοδο των διακοπών όμως σίγουρα δεν έχετε ακούσει για το πότισμα με φιτίλι.

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες και πιο αποτελεσματικές πατέντες ποτίσματος.

Αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένα δοχείο ικανό για να χωρέσει την ποσότητα νερού που θα χρειαστείτε για τις μέρες που θα λείπετε και ένα φιτίλι ή απορροφητικό κουβάρι σπάγκου ή κομμάτι ύφασμα στο κατάλληλο μήκος, ικανό να ενώνει τον πάτο του δοχείου με τη γλάστρα.

Η διαδικασία, αφού πάρετε το υλικό που έχετε τελικά αποφασίσει να χρησιμοποιήσετε, είναι η εξής:

Βουτάτε τη μία άκρη από το φιτίλι στον πάτο του δοχείου και την άλλη στο εσωτερικό της γλάστρας που θέλετε να ποτιστεί. Για να καταφέρετε να ωθήσετε το υλικό, στην προκειμένη το φιτίλι, στον πάτο της γλάστρας θα σας βοηθήσει ένα μακρύ κατσαβίδι, ή μια μεταλλική βέργα, ανάλογα φυσικά με το βάθος της γλάστρας.

Το φιτίλι θα αρχίσει να μουσκεύεται σιγά σιγά σε όλο του το μήκος και έτσι θα μεταφέρει νερό από το δοχείο στη γλάστρα.

Μπορείτε να ενώσετε όσες γλάστρες θέλετε με τα ανάλογα φιτίλια. Ιδανική περίπτωση αν θέλετε να λείψετε για διακοπές αρκεί η ποσότητα του νερού να είναι ικανή για όλα τα φυτά που έχετε προγραμματίσει να ποτίσετε.

πηγή: spirossoulis

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.