search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Σήμερα το βράδυ κοιτάξτε τον ουρανό – Θα δείτε τις Περσείδες να πέφτουν – Μια θεαματική βροχή αστεριών

12.08.2018 14:25
Σήμερα το βράδυ κοιτάξτε τον ουρανό - Θα δείτε τις Περσείδες να πέφτουν - Μια θεαματική βροχή αστεριών - Media

 

Όλα είναι ιδανικά σήμερα το βράδυ για να παρακολουθήσετε την βροχή των αστεριών που έχει το όνομα Περσείδες. Δεν θα υπάρχει φεγγάρι, ο ουρανός είναι δίχως σύννεφα οπότε εξοπλιστείτε με υπομονή και απολαύστε το θέαμα.

Είναι μια βροχή αστεριών που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι θα βλέπουμε 60 με 70 αστέρια να πέφτουν κάθε ώρα.

Σύμφωνα με τη NASA, το ρεκόρ τους ήταν το 1993, όταν είχαν καταγραφεί περίπου 300 μετέωρα την ώρα, ενώ και πέρυσι έφθασαν κατά τόπους έως τα 200 μετέωρα την ώρα.

Εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα σημεία του ουρανού και όχι σε ένα συγκεκριμένο, μολονότι φαίνεται να προέρχονται κυρίως από τα βόρεια-βορειοανατολικά, από την περιοχή του αστερισμού του Περσέα, από όπου πήραν και το όνομά τους.

Τα μετέωρα αρχίζουν να πέφτουν αραιά από τις 17 Ιουλίου περίπου, πυκνώνουν σταδιακά και διαρκούν έως τις 24 Αυγούστου.

Η βροχή των αστεριών ή τα πεφταστέρια είναι περισσότερο πιθανόν να τα δούμε μετά τα μεσάνυχτα και κυρίως προς την ώρα που χαράζει. Φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:52