search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:19
MENU CLOSE

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια – «Σύντομα υπό έλεγχο η φωτιά» λέει ο δήμαρχος Ψαχνών (Photos/Videos)

13.08.2018 05:30
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια - «Σύντομα υπό έλεγχο η φωτιά» λέει ο δήμαρχος Ψαχνών (Photos/Videos) - Media

 

Δύο είναι τα ενεργά μέτωπα της φωτιάς που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο στην κεντρική Εύβοια, σύμφωνα με τον δήμαρχο Ψαχνών, Γ. Ψαθά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ψαθάς ανέφερε ότι τα δύο μέτωπα βρίσκονται σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, ενώ σημείωσε ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Εξάλλου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλης Παλιός ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πλόεν ενεργά μέτωπα φωτιάς στην περιοχή των Ψαχνών. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί πλήρως έως τις 10-11 π.μ.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, για την οποία χθες -για λόγους ασφαλείας- είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτες περίπου 10.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας «μάχη» με τις φλόγες έδωσαν 186 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 70 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 204 άτομα από τις ένοπλες δυνάμεις, 20 βυτιοφόρα, 27 βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα και 11 μηχανήματα έργου.

Με το πρώτο φως της ημέρας στη μάχη της πυρόσβεσης ρίχτηκαν και τα εναέρια μέσα, μεταξύ των οποίων ένα ελικόπτερο Έρικσον, ένα Σινούκ και τουλάχιστον δύο Καναντέρ.

Μετρούν τις πληγές

«Λιγότερα από 140 άτομα φιλοξενήθηκαν τελικά σε ξενοδοχεία της περιοχής μετά την μεταφορά τους με λεωφορεία καθώς άλλες οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους προτίμησαν να φιλοξενηθούν σε φιλικά τους πρόσωπα» δηλώνει ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Καρακατζας καθώς το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας βρήκε τις εστίες της φωτιάς στην Εύβοια, σε απόλυτο έλεγχο.

Ο ίδιος σημειώνει ότι τόσο η εκκένωση όσο και η μεταφορά έγινε με τον συντονισμό της δημοτική αρχής με «απόλυτη τάξη».

Όλη τη νύχτα οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής μαζί με βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διατέθηκαν από τη ΛΑΡΚΟ τους δήμους και την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δημιούργησαν περιμετρικά στα επικίνδυνα σημεία της φωτιάς αντιπυρική ζώνη εξασφαλίζοντας τη μη επέκταση της.

Μέχρι το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας τα μηχανήματα είχαν δημιουργήσει μέσα στα ελαιοπερίβολα μια ιδιαίτερα μεγάλη αντιπυρική ζώνη ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα δεν άφησαν κανένα περιθώριο αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Ήδη στην περιοχή έχει αρχίσει η καταγραφή των ζημιών και αρκετές φορές μέσα στη νύχτα συνεδρίασε το τοπικό συντονιστικό όργανο, ενώ αυτή την ώρα συνεχίζουν να είναι παρόντες στην περιοχή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Με πληροφορίες από: eviazoom.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:17