search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:32
MENU CLOSE

Απόπειρα εμπρησμού στο Τουρκικό προξενείο στο Αμστερνταμ – Συνελήφθη ένας άνδρας

13.08.2018 05:54
Απόπειρα εμπρησμού στο Τουρκικό προξενείο στο Αμστερνταμ - Συνελήφθη ένας άνδρας - Media

 

Ένας άνδρας συνελήφθη αφού πέταξε έναν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό και δύο κοκτέιλ μολότοφ στο τουρκικό προξενείο στο Άμστερνταμ το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μικρής έκτασης φωτιά στον μπροστινό κήπο, μετέδωσε το ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο NOS.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στο περιστατικό, κατά την ίδια πηγή.

Το NOS, επικαλούμενο τον τούρκο πρόξενο Τολγκά Ορκούν, μετέδωσε ότι δράστης ήταν ένας 34χρονος Ολλανδός. Η ολλανδική αστυνομία δεν γνωστοποίησε τα στοιχεία, την εθνικότητα ή το πιθανό κίνητρο του φερόμενου ως δράστη: απλώς επιβεβαίωσε ότι έκανε μια σύλληψη μετά το συμβάν, το απόγευμα του Σαββάτου.

Κατά τον Ορκούν, ο οποίος επικαλέστηκε πλάνα από το κλειστό κύκλωμα βιντεοεπιτήρησης του χώρου, ο άνδρας πέταξε συνολικά τρεις αυτοσχέδιους μηχανισμούς μέσα στον χώρο του προξενείου αλλά δύο από αυτούς –ο πρώτος ήταν δοχεία με μπογιά σε σπρέι δεμένα μεταξύ τους με ταινία κι ο δεύτερος ένα κοκτέιλ μολότοφ– δεν ανεφλέγησαν. Ο τρίτος μηχανισμός, άλλη μια βόμβα μολότοφ, ήταν αυτός που προκάλεσε τη φωτιά στον κήπο, διευκρίνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:26