search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:30
MENU CLOSE

Κομισιόν: Όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε διαδικτυακές υπηρεσίες στις οποίες είστε συνδρομητές

13.08.2018 13:37
Κομισιόν: Όταν ταξιδεύετε, μπορείτε να χρησιμοποιείτε διαδικτυακές υπηρεσίες στις οποίες είστε συνδρομητές - Media

 

Όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της ΕΕ, δικαιούστε πρόσβαση στις υπηρεσίες επιγραμμικού (online) περιεχομένου για τις οποίες έχετε πληρώσει με τον ίδιο τρόπο όπως θα είχατε και στη χώρα σας. Όπως αποσαφηνίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σημερινό της ενημερωτικό δελτίο, «αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι αν πληρώνετε συνδρομή σε έναν πάροχο επιγραμμικού (online) τηλεοπτικού περιεχομένου, όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα της ΕΕ μπορείτε να παρακολουθείτε και να τηλεφορτώνετε τηλεοπτικές ταινίες και σειρές όπως ακριβώς και στη χώρα σας».

Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για όλες τις επί πληρωμή συνδρομές παροχής επιγραμμικού (online) περιεχομένου, όπως ηλεκτρονικά βιβλία, παιχνίδια, μουσική και αθλητικά γεγονότα, επισημαίνει η Κομισιόν.

Ενημερώνει επίσης τους πολίτες που έχουν υπογράψει συμβόλαιο με πάροχο επιγραμμικού (online) περιεχομένου, το οποίο περιορίζει την πρόσβασή τους όταν είναι σε άλλες χώρες της ΕΕ, ή αν έπρεπε κατά το παρελθόν να πληρώσουν επιπλέον για να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό, οι περιορισμοί αυτοί δεν ισχύουν πλέον.

Στην ίδια ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκαθαρίζει πως οι κανόνες της ΕΕ καλύπτουν επίσης τη δωρεάν εγγραφή των Ευρωπαίων πολιτών σε επιγραμμικό (online) περιεχόμενο όταν ταξιδεύουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, αλλά σε προαιρετική βάση. Αυτό σημαίνει ότι η πρόσβασή τους σε δωρεάν υπηρεσίες επιγραμμικού (online) περιεχομένου όταν βρίσκονται στο εξωτερικό εξαρτάται από τον πάροχό τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:26