search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25
MENU CLOSE

Αιματηρή έκρηξη στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 48 νεκροί και 67 τραυματίες

15.08.2018 14:06
Αιματηρή έκρηξη στην Καμπούλ: Τουλάχιστον 48 νεκροί και 67 τραυματίες - Media

 

Ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Τετάρτη μπροστά από ένα εκπαιδευτικό κέντρο σε μια σιιτική συνοικία της Καμπούλ ανήλθε σε 48, ενώ 67 είναι οι τραυματίες, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε έπειτα από αρκετές εβδομάδες μιας σχετικής ηρεμίας στην Καμπούλ, ωστόσο την ευθύνη για προηγούμενες επιθέσεις σε σιιτικούς στόχους στην περιοχή έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Οι Ταλιμπάν, που εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον στρατιωτικών και κυβερνητικών κέντρων τις τελευταίες εβδομάδες, εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία αρνούνται οποιαδήποτε ανάμιξη στην επίθεση.

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας ανέφερε πως 35 τραυματίες έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία της πόλης, εκτός των 25 νεκρών, αριθμός που προστίθεται στον αυξανόμενο κατάλογο απωλειών μεταξύ των αμάχων φέτος.

Η επίθεση σημειώνεται καθώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ισχυρή πίεση από μια επίθεση των Ταλιμπάν στην κεντρική πόλη Γκάζνι που είχε ως αποτέλεσμα πέντε ημέρες σφοδρών μαχών στη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες άμαχοι και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν.

Η επίθεση στην Γκάζνι, μία από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων στο Αφγανιστάν, πυροδότησε επικρίσεις εναντίον της υποστηριζόμενης από τη Δύση κυβέρνηση του Άσραφ Γάνι ότι είναι ανίκανη να προστατεύσει τη χώρα.

Με τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου να πλησιάζουν η κυβέρνηση ετοιμάζεται για περισσότερες επιθέσεις στην Καμπούλ και σε άλλες πόλεις, παρά το ότι οι ελπίδες για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν αναζωπυρώθηκαν έπειτα από μια τριήμερη κατάπαυση του πυρός στη διάρκεια της αργίας Άιντ αλ-Φιτρ τον Ιούνιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:25