search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:09
MENU CLOSE

Διμέτωπος με… αποχρώσεις

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2034
14-8-2018
17.08.2018 03:00
sp1408kinall.jpg

Σκληρή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ήπια κριτική στη Ν.Δ. επιλέγει το ΚΙΝΑΛΛ

Να διατηρήσει το σκληρό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, διεκδικώντας να αποκομίσει, σε πρώτο χρόνο, δημοσκοπική δυναμική στις πρώτες μετρήσεις του φθινοπώρου και, σε δεύτερο χρόνο, να καταγράψει εκλογικό όφελος όταν στηθούν οι κάλπες επιδιώκει το Κίνημα Αλλαγής. Με άλλα λόγια αποσκοπεί στις δημοσκοπήσεις που θα έρθουν με τα πρωτοβρόχια να μετρηθεί κοντά στο 10%, ένα ποσοστό που θα δώσει την απαραίτητη ώθηση και ελπίδα μαζί, προκειμένου να φουλάρει τις μηχανές για να «πιάσει» στις εθνικές εκλογές διψήφιο ποσοστό.

Βασικός στόχος του Κινήματος Αλλαγής, όπως έχει διαμορφώσει τη στρατηγική του, είναι η επιστροφή στους κόλπους της νέας προσπάθειας της Κεντροαριστεράς των ψηφοφόρων που άφησαν πίσω τους το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και στράφηκαν στην «αγκαλιά» άλλων πολιτικών χώρων, και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει να βάζει στο στόχαστρο της κριτικής του τις κινήσεις τακτικής στις οποίες επιδίδεται στην πολιτική σκακιέρα η Ν.Δ. βασίζοντας τη στρατηγική του στον διμέτωπο. Εν ολίγοις, στόχος του Κινήματος Αλλαγής είναι να κερδίσει το μέγιστο που μπορεί από τη φθορά που καταγράφει ο κυβερνητικός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια στιγμή, πατώντας στην προοπτική αυτοδυναμίας της Ν.Δ. στις εκλογές, να έχει «καθαρίσει» από τον «βραχνά» μιας πιθανής μετεκλογικής συνεργασίας με το «γαλάζιο» στρατόπεδο.

Χαρακτηριστικά της στρατηγικής που χαράσσει το Κίνημα Αλλαγής είναι τα όσα είχε γράψει πριν από λίγες μέρες σε άρθρο της στα «Νέα» η Φώφη Γεννηματά υπό το δυσβάστακτο βάρος που άφησε πίσω της η φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

«Για να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αξιοπρέπεια, δεν επαρκεί η κραυγή που ακούγεται ολοένα και πιο έντονα “φύγετε τώρα”. Ούτε η απαίτηση “να έρθουν οι άλλοι”. Να φύγει η ψευδεπίγραφη “πρώτη φορά Αριστερά” με ακυρωμένο κάθε ηθικό και πολιτικό της πλεονέκτημα για να έλθει μια Δεξιά παλαιάς κοπής. Και εμείς, όλοι μαζί, παραιτημένοι κάθε δικαιώματος, να μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές. Στο έργο της πόλωσης, του νέου διχασμού, της διαρκούς επιστροφής προς τα πίσω. Χωρίς πνοή, δίχως όραμα» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος της Κεντροαριστεράς στο άρθρο της με τον εύγλωττο τίτλο «Αφύπνιση Τώρα! Για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων».

«Να φύγουν»

Στους ίδιους υψηλούς τόνους ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛΛ Παύλος Χρηστίδης είχε μιλήσει πρόσφατα σε τηλεοπτική του συνέντευξη για «ξεφτίλα ανθρώπων η οποία προέρχεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη, που βγαίνουν και λένε ότι “ασχολούμασταν με το μνημόνιο και δεν μπορούσαμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους”, είναι κάτι το οποίο πληγώνει την κοινωνία». Τόνισε ότι υπάρχει μία κυβέρνηση που δεν μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες, είναι ανεπαρκής και πρέπει να φύγει.

Όπως υποστήριξε ο Χρηστίδης, «όσο το συντομότερο φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ τόσο το καλύτερο και για τον τόπο και για τους πολίτες. Αποδείχθηκε ότι σε μία σειρά ζητημάτων, με κορυφαία την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών, αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Αυτοί που επιλέγουν να στήσουν προσωπικά επικοινωνιακά σόου για να διασφαλίσουν λίγους μήνες εξουσίας μπροστά σε μία εθνική τραγωδία δεν κάνουν να είναι κυβερνήτες της χώρας».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:06