search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:33
MENU CLOSE

«Τι πραγματικά στηρίζει ο Σταύρος;»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2034
14-8-2018
17.08.2018 03:00
4417171.jpg

 

Απάντηση από το Ποτάμι για το SMS περί στήριξης που αποδόθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» που έκανε λόγο για SMS που διακίνησε το Μαξίμου προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, στο οποίο μεταξύ άλλων φέρεται να σημειώνεται ότι: «Όλοι είναι απέναντί μας. Η Ν.Δ., το Κίνημα Αλλαγής, η Ένωση Κεντρώων. Μόνο ο Σταύρος μας στηρίζει».

Με τίτλο «Τι πραγματικά στηρίζει ο Σταύρος;», στην ανακοίνωσή της η Σεβαστουπόλεως τονίζει πως «στα υπόγεια του Μαξίμου, πνιγμένοι στο ψέμα, την υποκρισία και την ανικανότητα, προσπαθούν να βρουν συμμάχους για το καταστροφικό έργο της κυβέρνησής τους στο Μάτι» και υπογραμμίζει: «Το κρεσέντο λαθών τους έχει οδηγήσει στην πολιτική και κοινωνική απομόνωση και τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται, στον παραλογισμό».

Στην ίδια μακροσκελή ανακοίνωση το Ποτάμι υπενθυμίζει τις θέσεις και τις δηλώσεις του Θεοδωράκη αμέσως μετά τη λήξη του τριήμερου εθνικού πένθους:

● «Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει για τη χαμένη μάχη στο Μάτι».

● «Δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές».

● «Για άλλη μια φορά οι πολίτες βλέπουν την ανικανότητα να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το θράσος».

● «Το μόνο που δεν θέλει αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι πολιτικές κορώνες και συνθήματα. Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και θα καταλογιστούν, όποτε κι αν γίνουν εκλογές».

● «Όλοι αυτοί που πάσχουν από πολιτικό γήρας πρέπει να φύγουν. Γιατί γέρος δεν είναι όποιος έχει πολλά χρόνια. Γέρος είναι όποιος έχει φθίνουσες ικανότητες».

«Ιδού η “στήριξη”»

Αναλυτικότερα το Ποτάμι επισημαίνει πως η «στήριξη» που προσέφερε ο Θεοδωράκης προς την κυβέρνηση έχει ως εξής:

«Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, τελευταία μέρα του πανελλήνιου πένθους, ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε παραιτήσεις (συνέντευξη στον Alpha).

● Την επόμενη μέρα (27 Ιουλίου) με άρθρο του στα “Νέα” αναρωτιόταν: “Δηλαδή, αν έκαναν και κανένα λάθος, πόσους νεκρούς θα είχαμε;”. Την ίδια μέρα (27 Ιουλίου) με ανακοίνωσή του το Ποτάμι τονίζει: “Ανάληψη ευθύνης δίχως παραιτήσεις δεν υπάρχει. Είναι υποκρισία”.

● Τρεις μέρες μετά (30 Ιουλίου), στο προσωπικό του ιστολόγιο, λέει ξανά: “Οι υπουργοί, οι γενικοί, οι αρχηγοί, που ενεπλάκησαν στον χαμένο πόλεμο στο Μάτι, πρέπει να φύγουν”.

● Στις 31 Ιουλίου σε συνέντευξη στον Real FM λέει ξανά: “Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει για τη χαμένη μάχη στο Μάτι”. Επαναλαμβάνοντας ότι “δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές”, και στις 3 Αυγούστου μετά την παραίτηση Τόσκα με ανάρτησή του στο Twitter σχολιάζει: “Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Από τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι”».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:32