search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:14
MENU CLOSE

Το γαμήλιο δώρο του Πούτιν στην Αυστριακή ΥΠΕΞ

17.08.2018 13:52
Το γαμήλιο δώρο του Πούτιν στην Αυστριακή ΥΠΕΞ - Media

 

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ και οι προσκεκλημένοι στο γάμο της που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, θα απολαύσουν ένα μουσικό δώρο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Αυστρίας, τις οποίες επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, πρόκειται για ένα χορωδιακό συγκρότημα 10 κοζάκων μουσικών οι οποίοι θα τραγουδήσουν για το ζεύγος των νεόνυμφων.

H Κάριν Κνάισλ

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, αυτό θα είναι το δώρο του αρχηγού του ρωσικού κράτους στους νεόνυμφους. Η γαμήλια τελετή θα τελεσθεί στο κρατίδιο της Στυρίας, σ’ ένα χωριό στα περίχωρα του Γκρατς, και ο πρόεδρος Πούτιν θα είναι ανάμεσα στους 100 προσκεκλημένους μεταξύ των οποίων ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς και ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος Χάιντς Κρίστιαν Στράχε.

Για την προστασία των υψηλών προσκεκλημένων έχουν επιστρατευθεί η επίλεκτη ομάδα των ειδικών δυνάμεων της Αυστρίας γνωστή με την επωνυμία «Κόμπρα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε προχθές το γεγονός ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα παραστεί στον γάμο της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ και του Βόλφανγκ Μάιλινγκερ , όπως και ότι σχεδιάζει να φέρει μαζί του το γαμήλιο δώρο στους νεόνυμφους, αλλά δεν προέβη σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η παρουσία πάντως του Ρώσου προέδρου στον γάμο της Κάριν Κνάισλ έχει προκαλέσει την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Αυστρία, που αναφέρονται με τρόπο δηκτικό στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία.
 «Πως μπορεί η Αυστρία να είναι ένας γεφυροποιός και ένας ειλικρινής μεσολαβητής κατά της διάρκεια της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας και ο καγκελάριος παίρνουν τόσο εμφανώς θέση;» διερωτήθηκε ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Αντρέας Σίντερ στις δηλώσεις που έκανε.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12