search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:33
MENU CLOSE

Μυστική επίσκεψη του Εμίρη και του πρωθυπουργού του Κατάρ στο Ισραήλ

19.01.2012 04:11
Μυστική επίσκεψη του Εμίρη και του πρωθυπουργού του Κατάρ στο Ισραήλ  - Media

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Ο Εμίρης του Κατάρ Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani και ο πρωθυπουργός του Κατάρ Sheikh Hamad Bin Jasim Bin Jaber Al Thani πραγματοποίησαν μυστική επίσκεψη στο Ισραήλ παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επισήμως διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Κατάρ και Ισραήλ.

Γράφει ο Χαράλαμπος Ξεκουκουλωτάκης, Δημοσιογράφος

Ο Εμίρης του Κατάρ Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani και ο πρωθυπουργός του Κατάρ Sheikh Hamad Bin Jasim Bin Jaber Al Thani πραγματοποίησαν μυστική επίσκεψη στο Ισραήλ παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επισήμως διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Κατάρ και Ισραήλ. Οι δυο ισχυροί άνδρες του Κατάρ συναντήθηκαν με την αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ισραήλ Tzipi Livni και με άλλους κορυφαίους Ισραηλινούς αξιωματούχους. Η υπογραφή νέου συμβολαίου εξαγωγής φυσικού αερίου και η συγγραφή σχολικών βιβλίων στο Κατάρ από Ισραηλινούς ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε. Ο Εμίρης του Κατάρ τόνισε την σημασία των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών και η Livni τόνισε τον σημαντικό ρόλο που το Ισραήλ θεωρεί ότι παίζει το Κατάρ στις συνομιλίες μεταξύ του Αραβικού κόσμου και του Ισραήλ. Επισημαίνεται ότι το Κατάρ και το Ισραήλ έχουν τις ίδιες θέσεις αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και το Κατάρ έχει κατ’ επανάληψη υποστηρίξει το Ισραήλ σε βάρος του Ιράν. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι η Livni το 2008, όταν ήταν υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ, σε επίσκεψή της στο Κατάρ κάλεσε την Αραβική χώρα ν’ αντιταχθεί στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:32