22/05/2019 07:40:12

Ικανοποίηση των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο

Ικανοποίηση των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου για την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο - Media


Ικανοποίηση για την έξοδο της Ελλάδας από το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα στήριξης μετά από οκτώ δύσκολα χρόνια εκφράζει σε γραπτή του δήλωση ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου, Ούντο Μπούλμαν. «Η χώρα και η Ευρωζώνη γυρνούν επιτέλους σελίδα», σημειώνει, προσθέτοντας ότι η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους μεταξύ του Eurogroup και της Ελλάδας είναι «ορόσημο στη διαδικασία επιστροφής της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη σταθερότητα».

Ο Γερμανός Σοσιαλδημοκρατής τονίζει ακόμα πως η Ελλάδα «δε θα μείνει μόνη» και πως «οι ευρωπαίοι εταίροι της θα συνεργαστούν στενά με την ελληνική διοίκηση για να εξασφαλίσουν ότι η οικονομία και τα δημόσια οικονομικά θα παραμείνουν σε καλό δρόμο». «Οι Σοσιαλιστές και οι Δημοκράτες θα διασφαλίσουν ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ανταποκριθεί στην ευθύνη του ελέγχου της μεταμνημονιακής εποπτείας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι είναι κατάλληλη και δίκαιη», συμπληρώνει.

Τέλος, ο Ούντο Μπούλμαν υπογραμμίζει πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν υπάρχει χρόνος για "εφησυχασμό", καλώντας τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να προχωρήσουν «χωρίς καθυστερήσεις στη μετατροπή του Eυρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα πλήρως λειτουργικό μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων εντός κοινοτικού πλαισίου».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.