16/12/2018 21:00:45

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για την έξοδο από τα μνημόνια με φόντο τον… Καβάφη

Κόντρα κυβέρνησης-ΝΔ για την έξοδο από τα μνημόνια με φόντο τον… Καβάφη - Media

 

Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την έξοδο από τα μνημόνια, με τον… Καβάφη να έχει την «τιμητική» του.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις αλλά και τη φημολογούμενο διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη, η Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «το κατά τ’ άλλα λαλίστατο Γραφείο Τύπου του Μαξίμου δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι “η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015” και ότι “το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι’ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ”.

Ελπίζουμε να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση.

Υ.Γ. Καθώς φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η Νέα Δημοκρατία του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

“Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι.

Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.

Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”»

Το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά ότι η έξοδος από τα μνημόνια αποτελεί την προσωπική του πολιτική ακύρωση.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου:

«Ο κύριος Μητσοτάκης που

Τον χειμώνα του 2016 έλεγε ότι δεν θα κλείσει η Α’ αξιολόγηση

Την άνοιξη του 2016 έλεγε ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης

Τον χειμώνα του 2017 έλεγε ότι δεν θα κλείσει η Β΄ αξιολόγηση

Την άνοιξη του 2017 παρακαλούσε τον κύριο Σόιμπλε και το ΔΝΤ να μην κλείσει τη Β’ αξιολόγηση

Το καλοκαίρι του 2017 έλεγε ξανά ότι θα εφαρμοστεί ο κόφτης

Το φθινόπωρο του 2017 μιλούσε για νέα δημοσιονομικά μέτρα

Τον χειμώνα του 2018 έλεγε ότι οδεύουμε σε τέταρτο μνημόνιο

Την άνοιξη του 2018 προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή και νέες δεσμεύσεις

είναι πράγματι δύσκολο να αποδεχτεί σήμερα την πραγματικότητα του τέλους των μνημονίων, καθώς αποτελεί γι’ αυτόν την απόλυτα πολιτική ακύρωση. Γι’ αυτό και θα την αρνείται, όπως κάποτε οι εκπρόσωποι του παλιού καθεστώτος αρνήθηκαν ότι η γη γυρίζει. Eppur si muove».

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας οι στίχοι του Καβάφη που παρατίθενται είναι ελαφρώς τροποποιημένοι. Έτσι, στην ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρεται: «Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι/ Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο/ Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια”», ενώ ο ποιητής έγραφε «η Ιθάκη σ' έδωσε τ' ωραίο ταξείδι/ Χωρίς αυτήν δεν θάβγαινες στον δρόμο/ Άλλα δεν έχει να σε δώσει πια».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.