search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:50
MENU CLOSE

Πρόεδρος της Microsoft: Δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι Ρώσοι χάκερ είναι πίσω από τις επιθέσεις κατά του Κογκρέσου

21.08.2018 18:03
Πρόεδρος της Microsoft: Δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι Ρώσοι χάκερ είναι πίσω από τις επιθέσεις κατά του Κογκρέσου - Media

 

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρόσφατες επιθέσεις Ρώσων χάκερ εναντίον γραφείων της αμερικανικής Γερουσίας ή αμερικανικών think tank στέφθηκαν με επιτυχία, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Microsoft Corp Μπραντ Σμιθ, επισημαίνοντας ότι οι χάκερ στοχοθετούν «τους πάντες στο πολιτικό φάσμα».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, ο Μπραντ Σμιθ είπε ακόμη πως η εταιρεία του δεν έχει «καμία αμφιβολία» ότι η ομάδα των Ρώσων χάκερ που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις, γνωστοί με το προσωνύμιο Fancy Bear, είναι η ίδια που στοχοθέτησε «κάθε υποψήφιο μεγάλων κομμάτων στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας την περασμένη Άνοιξη».

Από την πλευρά του, το ρωσικό ΥΠΕΞ καταδίκασε σήμερα τις κατηγορίες της Microsoft Corp σχετικά με τις φερόμενες απόπειρες χάκερ, που συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση, να επιτεθούν εναντίον αμερικανικών ιδρυμάτων, επισημαίνοντας ότι εντάσσονται «σε ένα κυνήγι μαγισσών».

«Είναι λυπηρό που μια πολυεθνική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στη ρωσική αγορά τόσο πολύ καιρό, τόσο ενεργά και επιτυχημένα συμμετέχει σε ένα κυνήγι μαγισσών που σαρώνει την Ουάσιγκτον», τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:50