23/01/2019 07:44:43

Οργή στην Άγκυρα για τα ταξιδιωτικά έγγραφα στον Τούρκο αξιωματικό - «Προστατεύετε τους εχθρούς μας»

Οργή στην Άγκυρα για τα ταξιδιωτικά έγγραφα στον Τούρκο αξιωματικό - «Προστατεύετε τους εχθρούς μας» - Media

 

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ για παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε έναν εκ των οκτώ αξιωματικών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων που κατέφυγαν στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Ο Ομέρ Τσελίκ, σε διαδοχικές αναρτήσεις του στο twitter, ανέφερε ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε να παρέχει άσυλο σε αυτούς που κατέφυγαν στη χώρα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου», κάνοντας λόγο για «μία σκανδαλώδη απόφαση που προστατεύει τους εχθρούς της Τουρκίας».

Ο Τσελίκ ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα «να μάχεται εναντίον των συνωμοτών του πραξικοπήματος, όπως κάνουμε με την τρομοκρατία».

«Ο αγώνας ενάντια στους πραξικοπηματίες είναι ανάλογος με αυτόν κατά των τρομοκρατών. Οι δικαστικές αποφάσεις για την προστασία τους σημαίνει ότι στηρίζουν το πραξικόπημα. Ξεκάθαρα η ελληνική Δικαιοσύνη πήρε το μέρος των εχθρών μας και των συνωμοτών. Αυτή είναι μία πολύ χειρότερη στάση από ό,τι να υποστήριζαν τρομοκράτες», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.