search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:05
MENU CLOSE

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κέρκυρα – Επέτρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

23.08.2018 18:18
Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Φωτιά σε βιοτεχνία κεριών στον Ταύρο - Media

 

Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης σε δασική έκταση στα βορειοδυτικά της Κέρκυρας και εξαιτίας της οποίας εκκενώθηκε η περιοχή και απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι 110 κάτοικοι του χωριού Ραχτάδες.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πύραρχος Ανδρέας Ρίζος, από την πύρινη λαίλαπα τυλίχτηκαν στις φλόγες περισσότερα από 100 στρέμματα χορτολιβαδικής γης, ενώ πριν από λίγο δόθηκε σε κυκλοφορία και ο οδικός περιφερειακός δρόμος.

Χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των εναέριων δυνάμεων με καναντέρ και πεζετέλ και της εθελοντικής προσπάθειας που έγινε, η φωτιά οριοθετήθηκε πριν πέσει η νύχτα και οι ζημιές περιορίστηκαν μόνο σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις, ενώ οι κάτοικοι των Ραχτάδων επέστρεψαν στα σπίτια τους.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:03