search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:49
MENU CLOSE

Κόλαση στο Βερολίνο: Εκρήξεις από πυρομαχικά του Β’Π.Π. στο δάσος που καίγεται – Τεράστια καταστροφή

24.08.2018 08:16
Κόλαση στο Βερολίνο: Εκρήξεις από πυρομαχικά του Β’Π.Π. στο δάσος που καίγεται - Τεράστια καταστροφή - Media

 

Μεγάλη δασική πυρκαγιά μαίνεται στα προάστια του Βερολίνου, καίγοντας δάσος και αναγκάζοντας τις αρχές να εκκενώσουν τρία χωριά.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί περισσότεροι από 300 πυροσβέστες, την ίδια στιγμή που από μεγάφωνα οι κάτοικοι των γύρω οικισμών ειδοποιούνταν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, παίρνοντας μαζί τους μόνο τα απολύτως αναγκαία. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 540 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους, λόγω της πρωτοφανούς έκτασης που έχει λάβει η φωτιά.

Η μεγάλη πυρκαγιά έχει επηρεάσει τη σιδηροδρομική σύνδεση γειτονικών πόλεων και οικισμών, αν και προς το παρόν δεν έχουν επηρεαστεί τα αεροδρόμια της γερμανικής πρωτεύουσας.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Πέμπτη, με διάσπαρτες εστίες σε πολλά σημεία, και υπολογίζεται ότι ήδη έχει κάψει έκταση 3.000 στρεμμάτων. Ο καπνός δε είναι ορατός σε απόσταση 10 χιλιομέτρων.

Οι αρχές φοβούνται μεγάλη καταστροφή, καθώς πλέον δεν καίγεται μόνο η βάση αλλά και οι κορυφές των δέντρων. Πρωταρχικό μέλημα παραμένει η προστασία των γύρω οικισμών.

Ελικόπτερα ακόμη και θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με εκτοξευτήρες νερού έχουν ριχθεί στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή αυτή στην οποία έχουν ήδη σημειωθεί πολλές δασικές πυρκαγιές τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της επίμονης ξηρασίας.

Εκρήξεις από πυρομαχικά του Β’ Π. Π.

Το έργο των πυροσβεστών περιπλέκεται λόγω του κινδύνου εκρήξεων εξαιτίας της ύπαρξης πολλών πυρομαχικών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο έδαφος, δήλωσε ο συντονιστής των συνεργείων διάσωσης Μίχαελ Κνάπε, στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB.

Χαρακτήρισε την κατάσταση «δραματική», προσθέτοντας πως έχουν ήδη σημειωθεί πολλές μικρές εκρήξεις.

Η αστυνομία του Βερολίνου προέτρεψε τους κατοίκους της πρωτεύουσας με ένα τουίτ να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:48