search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:10
MENU CLOSE

Εισαγγελική παρέμβαση για επικίνδυνη οδογέφυρα στη Θεσσαλονίκη – «Φοβόμαστε μετά την κατάρρευση στην Ιταλία»

24.08.2018 12:12
Εισαγγελική παρέμβαση για επικίνδυνη οδογέφυρα στη Θεσσαλονίκη - «Φοβόμαστε μετά την κατάρρευση στην Ιταλία» - Media

 

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρου Τσόγκα, προκάλεσε η καταγγελία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς (Π.Ο.Σ.Ε.Μ.) για την κατάσταση της γέφυρας που συνδέει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ.Τσόγκας ζητά από τον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Τροχαία και το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης για διερεύνηση παράβασης άρθρων του ποινικού κώδικα, που αφορούν παραβιάσεις κανόνων οικοδομικής και έκθεσης (άρθρα 286 και 306) και τυχόν άλλης αυτεπάγγελτα διωκόμενης πράξης.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Μ., με βάση αναφορές οδηγών, που καθημερινά επισκέπτονται το λιμάνι και υποχρεωτικά χρησιμοποιούν τη γέφυρα, σημειώνει σε σχετικό έγγραφο ότι αυτή βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, καθώς «όλη η επιφάνειά της σε όλα τα σημεία σύνδεσης είναι κατεστραμμένη, υπάρχουν λακκούβες και πολλές ατέλειες, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στα φορτηγά που κινούνται στα σημεία αυτά».

Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι μετά την πτώση της γέφυρας στην Ιταλία, δημιουργείται πρόσθετος φόβος στους οδηγούς των φορτηγών «επειδή δεν έχουμε την τεχνογνωσία να κρίνουμε την επικινδυνότητα της γέφυρας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06