search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:43
MENU CLOSE

Λίπος στην κοιλιά: Με ποια διατροφή θα το μειώσετε

24.08.2018 12:47
Πόσο εφικτή είναι η απώλεια βάρους στην τρίτη ηλικία - Media

 

Αναζητάτε τρόπους να μειώσετε το συσσωρευμένο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς; Ξεκινήστε κάνοντας μερικές απλές αλλαγές στη διατροφή σας.

Η επίπεδη κοιλιά δεν είναι μόνο αισθητικό πλεονέκτημα, αλλά έχει σημαντικά οφέλη και για την υγεία.

«Ανεξάρτητα από το συνολικό σωματικό βάρος, η μεγάλη περίμετρος της μέσης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη και μεταβολικού συνδρόμου» αναφέρει η Δρ Κάρι Πιλόλα, διαιτολόγος από το Πολυτεχνικό Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Οι κίνδυνοι για την υγεία οφείλονται στο σπλαγχνικό λίπος που αποθηκεύεται βαθιά κάτω από τους μυς της κοιλιάς και συσσωρεύεται γύρω από ζωτικά όργανα. Ο σπλαγχνικός λιπώδης ιστός είναι πιο «μεταβολικά ενεργός» και πιο επικίνδυνος σε σχέση με το υποδόριο λίπος που αποθηκεύεται κάτω από το δέρμα και πάνω από τους μυς.

Σε άρθρο της στην επιθεώρηση Health & Fitness Journal, η Δρ Πιλόλα περιγράφει πώς μια διατροφή που στοχεύει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς μπορεί να μειώσει και το συσσωρευμένο λίπος στην κοιλιά.

«Δεν υπάρχει κάποια μαγική δίαιτα ή τροφή ή κάποιο μαγικό θρεπτικό συστατικό ή βιοενεργό στοιχείο που να στοχεύει συγκεκριμένα στο λίπος της κοιλιάς» αναφέρει η Δρ Πιλόλα, ωστόσο μια ωφέλιμη για την καρδιά διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα και τρανς λιπαρά βοηθά τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση του λίπους στην κοιλιά.

«Οι συστάσεις αυτές συνάδουν με δίαιτες που αποδεδειγμένα επιδρούν θετικά στην υγεία της καρδιάς, όπως η DASH και η μεσογειακή» τονίζει η Δρ Πιλόλα. Σύμφωνα με την ίδια, τόσο η DASH όσο και η μεσογειακή είναι δύο δίαιτες ιδανικές για όσους επιθυμούν να χάσουν βάρος και καλό είναι να συνδυάζονται και με ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής ώστε να αποδώσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:42