search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:46
MENU CLOSE

Νέα ανατροπή από την Ryanair: Τέλος η δωρεάν χειραποσκευή στην καμπίνα

24.08.2018 12:54
Ryanair: Διακόπτεται η σύνδεση Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Media

 

Η αεροπορική εταιρεία Ryanair ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι οι επιβάτες της θα πληρώνουν από την 1η Νοεμβρίου αν θέλουν να πάρουν μια χειραποσκευή στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Μέχρι σήμερα οι επιβάτες μπορούσαν να πάρουν μαζί τους δωρεάν μια χειραποσκευή και επιπλέον μια μικρή τσάντα.

Ωστόσο η εταιρεία χαμηλού κόστους εξηγεί σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ ότι οι πελάτες της θα πληρώνουν εφεξής 6 ευρώ ανά άτομο και ανά ταξίδι για να έχουν το δικαίωμα να πάρουν μια χειραποσκευή στην καμπίνα του αεροπλάνου.

Οι επιβάτες θα μπορούν αντ’ αυτού να παραδώσουν την χειραποσκευή τους αυτή, αλλά και πάλι θα πληρώσουν, με κάθε αποσκευή να αποτιμάται στα 8 ευρώ όταν κάνουν την κράτηση.

Μετά την 1η Νοεμβρίου οι επιβάτες της Ryanair θα μπορούν να παίρνουν μαζί τους δωρεάν στο αεροπλάνο μόνον μια μικρή τσάντα, όπως μια τσάντα χειρός ή ένα μικρό σακίδιο πλάτης που θα μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το κάθισμά τους.

Η ιρλανδική εταιρεία εξήγησε ότι θέλει κατ’ αυτόν τον τρόπο να μειώσει τις καθυστερήσεις στις επιβιβάσεις. Εδώ και μερικούς μήνες, η εταιρεία έπαιρνε δωρεάν ένα μέρος από τις χειραποσκευές που οι επιβάτες προέβλεπαν να πάρουν μαζί τους στο αεροπλάνο και τις παρέδιδαν για να αποθηκευτούν μαζί με τις άλλες αποσκευές, ενώ η Ryanair εξηγούσε ότι δεν διαθέτει αρκετό χώρο στην καμπίνα των αεροπλάνων της για να μπορεί να δεχθεί όλες τις χειραποσκευές.

Αλλά η πολιτική αυτή “η οποία οδήγησε στην ανάγκη να τοποθετούνται ετικέτες σε έως και 120 βαλίτσες δωρεάν στις πύλες επιβίβασης είχε ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις περίπου 25 λεπτών”, εξήγησε η εταιρεία.

Για να δοθεί τέλος σε αυτό το πρόβλημα, η Ryanair αποφάσισε από τον Νοέμβριο “να μην γίνεται πια τοποθέτηση ετικετών δωρεάν σε αποσκευές στην πύλη επιβίβασης”.

Η Ryanair επέτρεπε στους πελάτες της να παίρνουν μαζί τους στο αεροπλάνο δωρεάν μια χειραποσκευή και μια μικρή τσάντα από το 2013.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:46