search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:38
MENU CLOSE

Σκάνδαλο Energa: Πώς αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος

24.08.2018 15:09
Σκάνδαλο Energa: Πώς αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος - Media

 

Χρήση των «ηπιότερων» διατάξεων των Ποινικού Κώδικα που φέρουν την υπογραφή του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου και ανάβουν το «πράσινο φως» ώστε να αποφυλακίζονται καταδικασθέντες ακόμη και σε πολυετή κάθειρξη για λόγους υγείας, έκανε σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αριστείδης Φλώρος.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας βάση αυτής της διάταξης βρίσκεται πλέον εκτός φυλακής αν και είχε «πρωταγωνιστήσει» στο μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο υπεξαίρεσης ύψους 256 εκατ. ευρώ της Energa – Hellas Power και είχε καταδικασθεί για αυτό σε κάθειρξη 21 ετών και χρηματική ποινή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος επιχειρηματίας στήριξε το αίτημά του για αποφυλάκιση στο άρθρο 110Α του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο κρατούμενος που πάσχει από διαγνωσμένη αναπηρία άνω του 67% αποφυλακίζεται με όρους εφόσον έχει εκτίσει το ένα πέμπτο της ποινής του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του protothema.gr.

«Πατώντας» πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο και υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ο Αρ. Φλώρος κατάφερε να βρεθεί εκτός φυλακής. Όπως αναφέρουν οι πληρηφορίες, ο 39χρονος επικαλέστηκε κρίσεις επιληψίας αλλά και σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και προς ενίσχυση των ισχυρισμών του προσκόμισε – όπως ο νόμος ορίζει – και τα έγγραφα του αρμόδιου δημοσίου φορέα, τα οποία πιστοποιούν πως αντιμετωπίζει τα συγκεκριμένα προβλήματα με την υγεία του.

Είναι άλλωστε γνωστό πως ο Αρ. Φλώρος κρατούνταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, ενώ στο παρελθόν είχε κάνει πολλές προσπάθειες να αποφυλακιστεί ζητώντας αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του αλλά οι σχετικές αιτήσεις του έπεφταν στο κενό.

Αντίθετα, τώρα, ο 39χρονος επιχειρηματίας αποφάσισε να ακολουθήσει ένα άλλο δρόμο και να ζητήσει αυτή τη φορά όχι την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του αλλά την αποφυλάκισή του, υπό όρους, για λόγους υγείας από το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών.

Μάλιστα, ήταν η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που υπέβαλλε ο επιχειρηματίας για αποφυλάκιση με όρους (και όχι για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του) με το σχετικό αίτημά του να γίνεται δεκτό, καθώς φέρεται να διαγνώστηκε με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

 

Πηγή: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28