search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:39
MENU CLOSE

Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς

24.08.2018 16:27
Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς - Media

 

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική από την οποία έχασαν τη ζωή τους 96 πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των μαρτυρικών καταθέσεων ενώπιον των δύο εισαγγελέων Ηλία Ζαγοραίου και Βαρβάρας Γνεσούλη, (περί τα 40 άτομα), ενώ τον επόμενο μήνα η έρευνα αναμένεται να στραφεί στις κλητεύσεις υπόπτων για εξηγήσεις.

Οι μάρτυρες που ήδη κατέθεσαν στους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς, ενεπλάκησαν εκ της θέσεως τους στην επιχείρηση αντιμετώπισης και κατάσβεσης της φωτιάς ή στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης των κατοίκων (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμενικό, δήμοι Μαραθώνα και Ραφήνας, Πολιτική Προστασία και Περιφέρεια).

Ωστόσο κομβικό σημείο της έρευνας παραμένει το πόρισμα του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που έχουν ορίσει οι δύο εισαγγελείς αλλά και η έκθεση πραγματογνωμοσύνης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία έχει διενεργήσει τη δική της αυτοψία στις καμένες περιοχές.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10