search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:35
MENU CLOSE

Συναγερμός στη Χιλή: Χολέρα στο Σαντιάγο

25.08.2018 06:28
Συναγερμός στη Χιλή: Χολέρα στο Σαντιάγο - Media

 

Οι υγειονομικές αρχές της Χιλής επιβεβαίωσαν την Παρασκευή την ύπαρξη εστίας χολέρας στο Σαντιάγο, την πρωτεύουσα της χώρας, μετά την επιβεβαίωση επτά κρουσμάτων τους τελευταίους δύο μήνες.

Η διάδοση στη Χιλή αυτής της μολυσματικής ασθένειας, που μεταδίδεται από ένα βακτήριο, είναι εξαιρετικά ασυνήθιστη. Τα προηγούμενα κρούσματα είχαν καταγραφεί το 2011.

Πρόκειται για «μια εστία. Δεκατρία (ύποπτα) κρούσματα προσέλκυσαν την προσοχή μας τους τελευταίους δύο μήνες», διευκρίνισε την Παρασκευή η υφυπουργός Υγείας της Χιλής, η Πάουλα Ντάσα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Τα κρούσματα καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές στο Σαντιάγο, μια πόλη με επτά εκατομμύρια κατοίκους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «έχουν εντοπιστεί δεκατρία ύποπτα κρούσματα χολέρας» μέχρι σήμερα. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας έχει επιβεβαιώσει επτά κρούσματα, ανθρώπους που φέρουν το βακτήριο Vibrio Cholerae (Δονάκιο της Χολέρας), πάντως μια «μη τοξινογόνο» μορφή του, ενώ αλλά τέσσερα ύποπτα κρούσματα αναλύονται στην παρούσα φάση και δύο αποκλείστηκαν.

«Ο μη τοξινογόνος χαρακτήρας της χολέρας σημαίνει ότι δεν είναι επιδημική και δεν πρόκειται για την πιο σοβαρή και εξαιρετικά θανατηφόρα μορφή της ασθένειας. Ωστόσο, εξαιτίας της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων μέσα σε σύντομη περίοδο, ζητάμε από τον πληθυσμό να λαμβάνει μέτρα πρόληψης των γαστρεντερικών μολύνσεων», τόνισε η Ντάσα.

Η προέλευση της μόλυνσης «ερευνάται στην παρούσα φάση», σύμφωνα με τις αρχές, που εξήγησαν ότι «αυτό το είδους του γένους (του βακτηρίου που προκαλεί τον ιό της χολέρας) είναι συνήθως παρόν σε νερά άρδευσης και υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν μεταδίδει την ασθένεια στον άνθρωπο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:35