13/12/2019 17:34:18
19.1.2012

Προσαγωγές εθελοντών που μοίραζαν φαγητό σε άστεγους

Προσαγωγές εθελοντών που μοίραζαν φαγητό σε άστεγους - Media

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Χθες, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, αστυνομικοί προσήγαγαν για εξακρίβωση στο τμήμα Εξαρχείων εθελοντές που μοίραζαν φαγητό σε άστεγους. Το θέμα είχε αναρτηθεί αρχικά στο Indymedia, ενώ υπήρξε και σχετική καταγγελία στο tsantiri.gr.

Ανάμεσα στις προσαγωγές ήταν αρκετά μέλη της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο άλλος άνθρωπος» που μαγειρεύει καθημερινά στο κέντρο.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση σήμερα και το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης .

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει την γελοία προσαγωγή συμμετέχοντα της κοινωνικής κουζίνας «ο άλλος άνθρωπος» ο οποίος μαγείρευε φαγητό για τους άστεγους (στις 18/1/2012). Σε μια εποχή που το κράτος πρόνοιας υποχωρεί, υποχωρεί μαζί του η όποια έννοια υπήρχε δικαιοσύνης και αντικαθίσταται με τον πανοπτικό έλεγχο και την διαρκή αστυνομική καταστολή. Η περιοχή των Εξαρχείων δεν αποτελεί εξαίρεση και βρίσκεται πάντα στο στόχαστρο γιατί ενοχλεί για τον έναν ή τον άλλο λόγο. Εκτός από γελοίο είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι πλέον εφόσον δεν υπάρχουν λόγοι «εθνικής ή άλλοι ασφάλειας» να επιστρατεύεται η λογική «για να δείξουμε ότι κάτι κάναμε». Όπως είναι φυσικό για άλλη μια φορά η αστυνομία δείχνει ότι ουδέποτε είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι αυτοί ας συνεχίσουν να κάνουν την «δουλειά» τους και εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μας υπαγορεύει η συνείδηση μας. Η αλληλεγγύη είναι ο δικός μας πολιτισμός, η ελευθερία και η κοινωνική απελευθέρωση ο απώτερος στόχος. Να το καταλάβουν καλά ότι στην δικιά μας την κοινωνία θα είναι άνεργοι διότι δεν θα υπάρχουν οι λόγοι και οι αιτίες της ύπαρξης τους».

Μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση και στο blog o oallosanthropos.blogspot.com

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.