search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:40
MENU CLOSE

«Βόμβα» από Ντόρα Μπακογιάννη: «Ναι» σε προεκλογική συνεργασία της ΝΔ με το Ποτάμι

27.08.2018 11:43
«Βόμβα» από Ντόρα Μπακογιάννη: «Ναι» σε προεκλογική συνεργασία της ΝΔ με το Ποτάμι - Media

 

Υπέρ της προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι τάχθηκε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στο Ραδιόφωνο 24/7.

Ειδικότερα, η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε: «Ο στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία, όχι όμως με την παλιά λογική, για να κυβερνήσει μόνη της, αλλά αντίθετα, θα αναζητήσει ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. Αναφέρομαι κυρίως στο Κίνημα Αλλαγής».

Ερωτώμενη για το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με το Ποτάμι η πρώην υπουργός απάντησε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να συνεργαστούμε με το Ποτάμι, χρειαζόμαστε συνεργασία με όλες τις δυνάμεις που αντιμάχονται τις λογικές που μας οδήγησαν στην κρίση».

Επιπλέον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πολιτευθεί στις επόμενες εκλογές στα Χανιά και εκτίμησε ότι:

«Ηταν ένα δραματικό καλοκαίρι για την κοινωνία και την κυβέρνηση. Η καταστροφή στο Μάτι άφησε πολύ βαρύ στίγμα που πολύ δύσκολα θα μπορέσει η κυβέρνηση να αποτινάξει. Ηταν η αποκορύφωση της ανικανότητας αλλά και η προσπάθεια εμπαιγμού της κοινής γνώμης. Οι πολίτες δεν θα συγχωρέσουν τον απόλυτο συνειδητό εμπαιγμό. Αυτό δεν το αντέχει η κοινωνία και η κυβέρνηση θα είναι δύσκολο να το διαχειριστεί. Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κάνει ανασχηματισμό, θα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα με νέα υλικά. Το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές αυτό το έργο. Δεν μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση. Οταν σε πάρει η κάτω βόλτα ο ανασχηματισμός λειτουργεί εμπεδωτικά για την αντίληψη ότι αυτή η κυβέρνηση δενμπορεί άλλο. Η ΝΔ, χωρίς να παρασυρθεί από λογικές παροχολογίας και ψεύτικες υποσχέσεις, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν έχουμε προϋποθέσεις σοβαρής ανάπτυξης, θα πρέπει να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών».

Για τις συνεντεύξεις Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, η κ. Μπακογιάννη είπε: «Το κόμμα μας έχει ξεκάθαρη ταυτότητα, είμαστε ένα μεγάλο κεντροδεξιό πολυσυλλεκτικό κόμμα. Τη μάχη των ιδεών την κερδίζεις με επιχειρήματα. Οταν βλέπεις την κατάσταση στη Βενεζουέλα σίγουρα κάνεις σκέψεις για την αριστερή διακυβέρνηση. Σε μια χώρα με τέτοιες πλουτοπαραγωγικές πηγές δεν δικαιολογείται να υπάρχει φτώχεια και πείνα. Οι προσωπικές απόψεις είναι σεβαστές. Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα ή μάλλον σ ένα μεγάλο καράβι. Αποχρώσεις και διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε ένα πολυσελλεκτικό δημοκρατικό κόμμα. Συζητιούνται όλα και αποφασίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και η πλειοψηφία την τελική γραμμή. Δεν είμαστε στρατιώτες. Οι ιδέες της Αριστεράς, ενώ είχαν τη σύμφωνη γνώμη του κόσμου, ότι θα είμαστε όλοι ίσιοι και θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη, τελικά οδήγησαν σε αύξηση των ανισοτήτων. Οι φτωχοί και οι μεσαίοι έγιναν φτωχότεροι. Δεν θα χαρακτήριζα ιδέες της Αριστεράς ελαττωματικές ή προβληματικές. Δεν είναι λεξιλόγιο το οποίο θα χρησιμοποιούσα».

Σύμφωνα με την ίδια, «οι ακραία πολωτικές λογικές βλάπτουν τη χώρα. Η κυβέρνηση καλλιέργησε τις λογικές της πόλωσης για να κρατήσει το στενό κομματικό ακροατήριο. Η κυβέρνηση ΝΔ πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, παιδείας και σε άλλα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:39