search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:43
MENU CLOSE

Στις 17:30 ανακοινώνονται οι βάσεις – Κορυφώνεται η αγωνία για μαθητές και γονείς

27.08.2018 12:40

 

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται εν τέλει να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι βάσεις αναμένεται να παρουσιάσουν μεικτές τάσεις, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο. Ωστόσο, η πλειονότητα των τμημάτων και κυρίως των παραδοσιακά υψηλόβαθμων τμημάτων θα κινηθεί πτωτικά.

Αντίθετα, για τα περισσότερα τμήματα για τα οποία χρειάστηκε εξέταση σε ειδικό μάθημα, προβλέπεται άνοδος στις βάσεις εισαγωγής τους. Μεγάλη άνοδος αναμένεται και στα παιδαγωγικά τμήματα. Όπως έχει ήδη αναμεταδώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλέον υψηλόβαθμο τμήμα φέτος αναμένεται να είναι η Ιατρική Αθηνών, αν και με πρόβλεψη πτώσης της βάσης εισαγωγής της.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι περίπου 40.000 υποψήφιοι κατέγραψαν φέτος βαθμολογίες κάτω από τη βάση και έτσι, φέτος περίπου 100 τμήματα θα δεχθούν πρωτοετείς που συγκέντρωσαν στις Πανελλήνιες κάτω από 10.000 μόρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:42