search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:38
MENU CLOSE

«Σε μυστική τοποθεσία στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι κομάντο», λέει ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ

27.08.2018 19:47
«Σε μυστική τοποθεσία στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι κομάντο», λέει ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ - Media

 

Σε μυστική και ειδικά φυλασσόμενη τοποθεσία βρίσκονται δύο πρώην κομάντο του τουρκικού στρατού, οι οποίοι είχαν ζητήσει άσυλο τον Φεβρουάριο του 2017. Αυτό τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος στο πρακτορείο Anadolu.

Οι δύο πρώην βατραχάνθρωποι της «Διμοιρίας Θανάτου», Φατίχ Αρίκ και Χαλίτ Τσετίν, είχαν κατηγορηθεί για το σχέδιο δολοφονίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016.

Την προηγούμενη εβδομάδα έληξε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Ωστόσο, φοβούμενοι για τη ζωή τους, ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές να μεταφερθούν σε μυστική τοποθεσία έως ότου εξεταστούν από τη δικαιοσύνη οι αιτήσεις ασύλου. Ο κ. Χρονόπουλος εξήγησε ότι η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου συνεχίζεται κανονικά.

Το πρακτορείο επισημαίνει και το δημοσίευμα των βρετανικών Times, που επικαλούνται τις δηλώσεις της δικηγόρου, Σταυρούλας Τομαρά, η οποία ανέφερε ότι είχε χάσει την επαφή της με τους δύο άντρες από τις 20 Αυγούστου, ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και πιθανότατα να επέστρεψαν στην Τουρκία μέσω μίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Ισχυρίστηκε επίσης πως οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας.

Ωστόσο, η περίπτωσή τους δεν σχετίζεται με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς «φυλασσόμενης ελευθερίας» και οι αιτήσεις ασύλου έχουν ήδη εγκριθεί σε πρωτόδικο επίπεδο.

Μάλιστα, όπως δήλωσαν οι δικηγόροι τους διέψευσαν το σχετικό δημοσίευμα, τονίζοντας ότι δεν έχει εξαφανιστεί κανείς από τους οκτώ αξιωματικούς. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι συνήγοροι των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών διευκρίνιζαν δε ότι η δικηγόρος Σταυρούλα Τομαρά την οποία και επικαλείται για το θέμα η βρετανική εφημερίδα, δεν υπερασπίζεται πλέον κανέναν εξ αυτών.

Τις δηλώσεις αρνήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15