11/12/2018 12:17:18

Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εξωτερικών (Video)

Εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εξωτερικών (Video) - Media

 

Εισβολή στο υπουργείο Εξωτερικών στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας πραγματοποίησε τα ξημερώματα της Τρίτης ο «Ρουβίκωνας», με αφορμή το παλαιστινιακό ζήτημα.

Η αναρχική ομάδα ανήρτησε, μάλιστα, σχετικό βίντεο σε γνωστό σάιτ του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Όταν ο Κοτζιάς θα σφίγγει τα χέρια του Νετανιάχου στην τριμερή Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ ,στις 13/10/2018, να θυμάται ότι είναι χέρια ποτισμένα από αίμα αθώων», αναφέρεται σε κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Για ακόμα μία φορά ασχολούμαστε με το παλαιστινιακό ζήτημα και τη διαχρονική στρατηγική συμμαχία του Ελληνικού κράτους με το Ισραήλ.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τις συνεκπαιδεύσεις των Ελληνικών και Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών αλλά και τη συνεχιζόμενη επέκταση των εποίκων. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας και τη μετατροπή της ουσιαστικά στη μεγαλύτερη «ανοιχτή» φυλακή στον κόσμο. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τον αποκλεισμό των Παλαιστινίων από την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής οι οποίοι αποτελούν κομβικό κομμάτι της ελληνοϊσραηλινής συμφωνίας (π.x: υδρογονάνθρακες). Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την κατεδάφιση σπιτιών Παλαιστινίων αλλά και την καταστροφή καλλιεργειών τους. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για το καθεστώς του Απαρτχάιντ που έχει επιβάλλει εδώ και δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ αλλά και την «χαμηλής έντασης» γενοκτονία που διεξάγει ενάντια στους Παλαιστινίους.

Αλλά όλα αυτά έχουν ειπωθεί και από εμάς και από άλλους και δυστυχώς μπορεί να ξαναειπωθούν στο μέλλον. Αυτή τη φορά, επιλέξαμε να προβούμε σε μία συμβολική κίνηση αφήνοντας μία τσάντα που περιείχε μία σημαία της Παλαιστίνης και μερικές φωτογραφίες στον προαύλιο χώρο του Υπουργείου Εξωτερικών. Φωτογραφίες νεκρών, από το τελευταίο «επεισόδιο» της γενοκτονίας ενός λαού, με αφορμή την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ από έναν ακόμα διαχρονικά στρατηγικό σύμμαχο του Ελληνικού κράτους, τις Η.Π.Α .

Φωτογραφίες νεκρών παιδιών, γυναικών, αναπήρων, αμάχων. Έτσι, όταν ο Κοτζιάς θα σφίγγει τα χέρια του Νετανιάχου στην τριμερή Ελλάδας- Κύπρου-Ισραήλ ,στις 13/10/2018, να θυμάται ότι είναι χέρια ποτισμένα από αίμα αθώων. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

 

O Ρουβίκωνας μας κάνει ρόμπα διεθνώς, λέει η Ντόρα Μπακογιάννη

Στην εισβολή του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Εξωτερικών αναφέρθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, χαρακτηρίζοντας ειρωνικά τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης «αγύμναστα».

«O Ρουβίκωνας μας κάνει ρόμπα διεθνώς», είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενη στα θέματα ασφαλείας υποστήριξε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καθαρίσει τα Εξάρχεια».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.