search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:36
MENU CLOSE

Αφιέρωμα στον Σπύρο Μερκούρη μέσα από τη σειρά «Πρόσωπα της εποχής μας» σε παραγωγή COSMOTE TV

29.08.2018 12:40
Αφιέρωμα στον Σπύρο Μερκούρη μέσα από τη σειρά «Πρόσωπα της εποχής μας» σε παραγωγή COSMOTE TV - Media

 

Η σειρά «Πρόσωπα της εποχής μας», μια παραγωγή της COSMOTE TV, με πυρήνα σύγχρονους Έλληνες των τεχνών και των γραμμάτων που πρωταγωνίστησαν στη διαμόρφωση του σύγχρονου πνευματικού τοπίου της χώρας μας, επανέρχεται στο COSMOTE HISTORY HD, με δύο επεισόδια-αφιέρωμα στον Σπύρο Μερκούρη που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Μέσα από τα επεισόδια (Δευτέρα  3/9 & Τρίτη 4/9, 23.00), θα δούμε τον ίδιο να μιλάει για την προσφορά του στον χώρο του πολιτισμού και για την οικογενειακή παράδοση, που ανέλαβε να συνεχίσει με το έργο του.

Στο πλαίσιο του νέου μηνιαίου αφιερώματος στον Νίκο Καζαντζάκη, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ «Νίκος Καζαντζάκης: Ακροβάτης πάνω από το χάος» (Κυριακή 2/9, 21.00), που φέρνει στο φως γνωστές και «άγνωστες» πτυχές της περιπετειώδους ζωής του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα, και παρουσιάζει τις πνευματικές του αναζητήσεις.

Η σειρά «Παναγίες του Αιγαίου» επανέρχεται στο COSMOTE HISTORY HD την Τετάρτη 5/9 στις 20.00, για να συνεχίσει την περιήγηση στη Χίο και να παρουσιάσει την Παναγία Συριώτισσα, την Παναγία Μυρτιδιώτισσα, την Παναγία Ερειθιανή και την Παναγία Κοκοροβιλιά.

Τέλος, την Πέμπτη 30/8 στις 22.00, προβάλλεται στο κανάλι το ντοκιμαντέρ «Το νησί της Μήδειας», το οποίο διερευνά, μέσα από μαρτυρίες φίλων και συνεργατών, την ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξαν η Μαρία Κάλλας και ο Πιερ Πάολο Παζολίνι, στα γυρίσματα της ταινίας «Μήδεια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33