17/07/2019 18:29:23

Έκαναν σωστά τη δουλειά τους – έσωσαν ζωές!

Έκαναν σωστά τη δουλειά τους – έσωσαν ζωές! - Media

 

Μια ευτυχής έκβαση που αποτρέπει τα χειρότερα δεν έχει τόσο ενδιαφέρον, όσο μια ατυχής. Στην δεύτερη περίπτωση, όπου το κακό έχει γίνει, γίνεται χαμός και δικαίως βέβαια για πολλούς και προφανείς λόγους. Όταν όμως σώζονται ζωές, γεγονός απείρως σημαντικότερο από το να χάνονται, οφείλουμε να συγχαίρουμε όλους αυτούς που έκαναν σωστά την δουλειά τους. Και αυτό οφείλουμε να κάνουμε για όλους εκείνους, αξιωματικούς και πλήρωμα του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος, που καθώς κρίνεται εκ του αποτελέσματος, ενήργησαν άμεσα, υπεύθυνα, αποτελεσματικά και σωτήρια, αντιμετωπίζοντας την πυρκαγιά που ξέσπασε στην διάρκεια του ταξιδιού του προς Κρήτη. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα - γλυτώσαμε από μιαν ακόμα τραγωδία.

Το ευτυχές αποτέλεσμα, στην αντιμετώπιση μιας πολύ δύσκολης κατάστασης, δεν πρέπει να μείνει ασχολίαστο, κυρίως από την κοινωνία μας η οποία μοιάζει να είναι σαδομαχιστικά αιχμάλωτη του θρήνου, της διαμαρτυρίας, της ηδονικής απόδοσης ευθυνών. Για να ζήσουμε σε μια σοβαρή κοινωνία, πρέπει να μάθουμε να εκτιμούμε τις επιτυχίες μας. Υπάρχουν καθημερινοί άνθρωποι, που απλώς κάνουν την δουλειά τους σωστά και έχουν αίσθηση του καθήκοντός τους.

Καθώς φαίνεται αυτό έγινε με την πυρκαγιά στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος. Κάποιοι φέρθηκαν υπεύθυνα, γλύτωσαν ζωές και δεν διεκδίκησαν κανέναν από τους εύκολους επικολυρικούς χαρακτηρισμούς.

Τους αξίζει ένα ευχαριστώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.