search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:02
MENU CLOSE

Απολογούνται οι συλληφθέντες για τα κυκλώματα τοκογλυφίας

20.01.2012 09:09
Απολογούνται οι συλληφθέντες για τα κυκλώματα τοκογλυφίας - Media

Μετά τις 12 το μεσημέρι αρχίζουν οι απολογίες ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης των 53 συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας.

Μετά τις 12 το μεσημέρι αρχίζουν οι απολογίες ενώπιον του γ’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης των 53 συλληφθέντων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι αυτές της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της τοκογλυφίας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, της εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), της κατάχρησης εξουσίας, της αρπαγής και της οπλοκατοχής. Η δικογραφία είναι ογκώδης και εκτείνεται σε 15.000 σελίδες. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι οι πέντε εγκέφαλοι των οργανώσεων, ενώ ως μέλη τους δρούσαν, μεταξύ άλλων, ένα διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, δύο ανώτερα τραπεζικά στελέχη κι ένα πρώην στέλεχος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, δύο δικηγόροι, ένας απότακτος κι ένας εν ενεργεία αστυνομικός, ένας δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, ένας εφοριακός, ένας γιατρός, ένας ηθοποιός, ένας πρώην ποδοσφαιριστής -σερβικής καταγωγής- του ΠΑΟΚ κι ένας υπάλληλος της ίδιας ΠΑΕ.

Εντωμεταξύ, η ΕΤ3 σε ανακοίνωση της αναφορικά με την εμπλοκή δημοσιογράφου που εργαζόταν στο μέσο, επεσήμανε ότι «η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΤ3 εξέτασε την περίπτωση του δημοσιογράφου της εταιρίας, του φερόμενου ως εμπλεκόμενου σε εγκληματικές δραστηριότητες. Επιφυλάσσεται να ενεργήσει κατά νόμον, μετά την απαγγελία κατηγοριών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01