24/09/2019 13:08:45

Κανάλια: Πληρώνουν για την τηλεοπτική άδεια

Άδειες: Με περισσότερους από 400 εργαζόμενους στα κανάλια - Media

 

Με το ποσό των 17,5 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί άμεσα ο κρατικός προϋπολογισμός από την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ που θα κληθούν να καταβάλουν οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί που θα αναδειχθούν από το ΕΣΡ ως οριστικοί δικαιούχοι άδειας εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος. Πρόκειται για τον ΑΝΤ1, τον Alpha, το Star, τον ΣΚΑΪ και το Epsilon, οι οποίοι ως τις 5 Σεπτεμβρίου θα κληθούν από το ΕΣΡ να δηλώσουν -και τυπικά- αν μπορούν και θέλουν να αποκτήσουν την άδεια.

Ο έλεγχος από την αρμόδια αρχή επί του «πόθεν έσχες» των μετόχων των τηλεοπτικών σταθμών φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα. Το αντιστάθμισμα προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που θα κληθούν για πρώτη φορά να πληρώσουν το ποσό των 35 εκατ. ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια για την άδεια που θα αποκτήσουν, είναι η μείωση του ειδικού φόρου τηλεόρασης από το 20%, που είναι σήμερα, στο 5%. Αυτό έχει ήδη γίνει για την ΕΡΤ και για τους αδειούχους φορείς συνδρομητικής τηλεόρασης. Ο ειδικός φόρος τηλεόρασης, επανήλθε με τη μνημονιακή νομοθεσία το 2010, αλλά εφαρμόστηκε το 2015, με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πηγή: typologies.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.