search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:20
MENU CLOSE

Την Παρασκευή η καταβολή των πρώτων αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

30.08.2018 11:10
Την Παρασκευή η καταβολή των πρώτων αναπηρικών επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ - Media

Ξεκινούν οι καταβολές των αναπηρικών επιδομάτων από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος απονομής προνοιακών παροχών σε χρήμα, μέσω ηλεκτρονικής διαδικασίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, αύριο Παρασκευή, 31 Αυγούστου, καταβάλλονται σε 263 δικαιούχους τα ποσά που αντιστοιχούν στα αναπηρικά επιδόματά τους. Συνολικά, θα καταβληθούν 187.453 ευρώ.

Πρόκειται για τους πρώτους δικαιούχους προνοιακών αναπηρικών επιδομάτων που εντάσσονται στις πληρωμές του ΟΠΕΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης από το πιλοτικό πρόγραμμα ηλεκτρονικής διαδικασίας. Το ποσό που θα εισπράξουν περιέχει και αναδρομικά, καθώς αντιστοιχεί στο άθροισμα των μηνιαίων επιδομάτων που δικαιούνται, αρχής γενομένης από την πρώτη τού επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης.

Οι 263 δικαιούχοι θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο που έχουν καταχωρίσει στην ηλεκτρονική αίτησή τους.

Επισημαίνεται, ότι στην επόμενη πληρωμή θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις δικαιούχων που έχουν εξετασθεί από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), μέχρι τέλος Ιουλίου και για τους οποίους ο ΟΠΕΚΑ έχει λάβει στο ηλεκτρονικό σύστημά του οριστικές γνωματεύσεις. Εφεξής η πληρωμή των ατόμων με αναπηρία θα γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη, ενώ από τον Σεπτέμβριο επεκτείνεται με τις ίδιες προϋποθέσεις και στην Αχαΐα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17