search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:46
MENU CLOSE

Συνάντηση «τιτάνων» στο αεροδρόμιο της Αθήνας – Το «θηρίο» Α380 υποκλίνεται στον «σοβιετικό γίγαντα» Antonov225 (Photos)

31.08.2018 10:56
Συνάντηση «τιτάνων» στο αεροδρόμιο της Αθήνας - Το «θηρίο» Α380 υποκλίνεται στον «σοβιετικό γίγαντα» Antonov225 (Photos) - Media

 

Συνάντηση κορυφής στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας, καθώς στην πίστα του συναντήθηκαν το μεγαλύτερο επιβατικό αεροπλάνο, το Airbus A380, με το μεγαλύτερο αεροσκάφος του πλανήτη, το Antonov225.

Και αν το Α380 επισκέπτεται συχνά πλέον το διεθνές αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας καθώς το χρησιμοποιεί σε πτήσεις της η Emirates, η επίσκεψη του Antonov ήταν εξαιρετικά σπάνια, εκπλήσσοντας ευχάριστα όσους έτυχε να την παρακολουθήσουν από κοντά.

Το Antonov κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 στη Σοβιετική Ένωση και συγκεκριμένα στην Ουκρανία, με στόχο να μεταφέρει τμήματα του Σοβιετικού Διαστημικού Προγράμματος από τη μία άκρη της αχανούς, πολυεθνικής χώρας στην άλλη. Όντας το βαρύτερο αεροσκάφος που κατασκευάστηκε ποτέ, χρειάζεται 6 κινητήρες (τρεις σε κάθε φτερό) για να ανυψωθεί από το έδαφος. Μπορεί να απογειωθεί με φορτίο 640 τόνων, αποτελώντας το μεγαλύτερο εμπορευματικό αεροσκάφος του πλανήτη, με τεράστιες δυνατότητες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24