01/06/2020 12:13:51

Δημοσιογράφος του Channel 4 στρίμωξε άγρια την Τερέζα Μέι - Μπέρδευε τα λόγια της η πρωθυπουργός της Βρετανίας! (Video)

Δημοσιογράφος του Channel 4 στρίμωξε άγρια την Τερέζα Μέι - Μπέρδευε τα λόγια της η πρωθυπουργός της Βρετανίας! (Video) - Media

 

Δεν είναι δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο δημοσιογράφοι να μη «λυγίζουν» μπροστά στους ισχυρούς του χρήματος και της εξουσίας, και να διατυπώνουν ερωτήσεις αιχμηρές, επιμένοντας μάλιστα μέχρι να λάβουν απάντηση.

Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Michael Crick του βρετανικού Channel 4, ο οποίος δεν δίστασε να φέρει σε δύσκολη θέση την πρωθυπουργό της χώρας του, Τερέζα Μέι, με αφορμή την επίσκεψή της στη Νότια Αφρική.

«Ήσασταν ενεργή πολιτικός τη δεκαετία του 1980 και του 1990. Τι κάνατε για την απελευθέρωση του Νέλσον Μαντέλα;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου.

Η Μέι προσπάθησε έντεχνα να αποφύγει την απάντηση, λέγοντας πως αυτό που έχει σημασία είναι τι έκανε η χώρα της, το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο ο Michael Crick δεν την άφησε: «Όχι, όχι, εσείς τι κάνατε; Πήγατε σε διαδηλώσεις; Σας συνέλαβαν έξω από την πρεσβεία (της Νότιας Αφρικής); Κάνατε μποϋκοτάζ στα προϊόντα από τη Νότια Αφρική; Κάνατε οτιδήποτε;»

«Νομίζω ότι ξέρετε πως δεν κατέβαινα σε διαδηλώσεις», ήταν η απάντηση της φανερά εκνευρισμένης Τερέζα Μέι, συνεχίζοντας να επιχειρηματολογεί ότι σημασία έχει τι έκανε η χώρα της ως σύνολο.

«Μια στιγμή. Η κυρία Θάτσερ έλεγε τότε ότι ο Νέλσον Μαντέλα ήταν τρομοκράτης. Ήσασταν συνεπές μέλος των Συντηρητικών; Πιστεύατε το ίδιο πράγμα;», ρωτάει επιτακτικά ο δημοσιογράφος του Channel 4.

Σε αυτό το κλίμα συνεχίζεται και η υπόλοιπη συνέντευξη, με τη βρετανίδα πρωθυπουργό να χάνει ολοένα και περισσότερο τον έλεγχο της κατάστασης και να φτάνει στο σημείο να μπερδεύει τα λόγια της.

Το εν λόγω απόσπασμα κάνει το γύρο του διαδικτύου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.