search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:27
MENU CLOSE

Φεστιβάλ Κολωνού 2018: Πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών (Photos)

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2036
30-8-2016
02.09.2018 03:00
ergastiri-ellinikis-moysikis-1.jpg

 

Το Φεστιβάλ Κολωνού, ένας από τους πιο δυναμικούς πόλους πολιτισμού και ψυχαγωγίας της πρωτεύουσας επιστρέφει, για ακόμα μία χρονιά, προσφέροντας στους επισκέπτες του πολλαπλές εκδηλώσεις υψηλών προδιαγραφών.

Αποτελώντας, πια, θεσμό του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, το φεστιβάλ επανέρχεται με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα με θεατρικές και μουσικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους! 

Συνδυάζοντας την αρχαία τραγωδία με σύγχρονα στοιχεία, κατορθώνει και φέτος να προσφέρει στο κοινό τόσο την ψυχαγωγία όσο και την ποιότητα και πρωτοτυπία, με ελεύθερη είσοδο ή πολύ χαμηλό αντίτιμο.

Το Φεστιβάλ Κολωνού 2018 θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Κολωνού από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και θα διαρκέσει από τις 3 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η αυλαία αναμένεται να ανοίξει με την πρώτη παρουσίαση του μουσικού έργου «Προμηθέας» του Λουκά Θάνου (3,4 και 5/9), ένα λιμπρέτο βασισμένο στην τραγωδία του Αισχύλου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη, με τον κορυφαίο Ψαραντώνη και την ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα συμμετοχή της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθεί η Συμφωνική Ορχήστρα (9/9) που υποδέχεται στη σκηνή τη συνθέτη και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια, σε μια συναυλία που θα χαρίσει στο κοινό τόσο συνθέσεις της ίδιας της καλλιτέχνιδας, όσο και διεθνή tango, κινηματογραφική μουσική και μελωδίες από τα Βαλκάνια.

Στις 10/9 σειρά έχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα, που θα μας ταξιδέψει σε ένα μουσικό κινηματογραφικό πανόραμα, ενώ στις 16/9 οι τενόροι Αντώνης Κορωναίος και Σταμάτης Μπερής θα προσφέρουν στους ακροατές μια ατμοσφαιρική συναυλία, μεταφέροντάς τους στη νύχτα του Ιουλίου του 1990 και την αξέχαστη συνύπαρξη επί σκηνής των τριών σύγχρονων μύθων Λουτσιάνο Παβαρότι, Πλάθιδο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρέρας.

Στις 19/9 το κοινό περιηγείται με τους ήχους της Big Band στον κόσμο της ελληνικής μουσικής, ενώ στις 20/9 ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και ο Λευτέρης Ελευθερίου με το ξεχωριστό και ιδιαίτερο χιούμορ τους «ξανασυστήνουν» στους θεατές πρόσωπα και μουσικές του χθες και του σήμερα, με οδηγό τη σάτιρα και τον αυτοσαρκασμό, σε μια μουσική παράσταση που θα καταπλήξει!

Ακολουθούν το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και ο ερμηνευτής Ζαχαρίας Καρούνης, που στις 21/9 θα παρουσιάσουν τις αγαπημένες επιτυχίες του Λευτέρη Παπαδόπουλου σε ένα αφιέρωμα για τον σπουδαίο συγγραφέα, ποιητή και στιχουργό.

Το φεστιβάλ κατεβάζει αυλαία με μια σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον Μίμη Πλέσσα. Ο κορυφαίος συνθέτης, συμπράττοντας με την Klaudia Delmer και τον Αντώνη Κορωναίο σε ένα ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο, ξαναζωντανεύει στιγμές στις οποίες γεννήθηκαν τραγούδια λατρεμένα από το κοινό, ενώ παρουσιάζει την κοινή δισκογραφική του δουλειά με την ταλαντούχα ερμηνεύτρια.

Το Φεστιβάλ Κολωνού αποτελεί, όμως, μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση και για τους λάτρεις του θεάτρου. Περιλαμβάνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων τόσο από καταξιωμένες όσο και από νέες καλλιτεχνικές ομάδες, είναι βέβαιο ότι θα κατορθώσει να ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς θεατές.

Ενδεικτικά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση «Ίων» του Ευριπίδη από το Άλφα Ιδέα Θέατρο, με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή και τη Δήμητρα Χατούπη, καθώς και το ελισαβετιανό δράμα «Εδουάρδος ο Β΄» του Μάρλοου από το Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη.

Επίσης, η κωμωδία western «Άγρια Δύση» του Θοδωρή Αθερίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών & Create4Art με πρωταγωνιστές τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση και Μπέσυ Μάλφα αναμένεται να χαρίσει στους θεατές άφθονο γέλιο και γνήσια ψυχαγωγία, ενώ «Το μικρό πόνι» του Ισπανού συγγραφέα Πάκο Μπεθέρα, ένα έργο που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, αναμένεται να αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές του κοινού, εστιάζοντας στα διαχρονικά και πάντα επίκαιρα ζητήματα του εκφοβισμού, της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού μας.

Τέλος, η «Νεράιδα του φεγγαριού» με τη Σάρα Εσκενάζη, βασισμένη σε μύθο της Ιαπωνίας, θα προσφέρει στιγμές συγκίνησης σε μικρούς και μεγάλους!

INFO

Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

Διάρκεια: Από 3 έως 22 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες/Κρατήσεις,

τηλ.: 210 5284854 |www.opanda.gr

προπώληση: www.viva.gr

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 3, Τρίτη 4 & Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου| 20:30

«Προμηθέας» του Αισχύλου

Μετάφραση: Κ.Χ. Μύρης,

Ερμηνεύουν: Ψαραντώνης, Σταύρος Σιόλας, Βασίλης Γισδάκης, Χρήστος Θάνος, Χρήστος Ραμμόπουλος, Σταύρος Παργινός. Συμμετέχει η Χορωδία Δήμου Αθηναίων

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου | 20:30

«Η νεράιδα του φεγγαριού»

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Ερμηνεύουν: Σάρα Εσκενάζη, Κώστας Λάσκος, Βασίλης Καμιτσής, Σαββίνα Πετρίδου, Θωμάς Κοτζαμάνης, Βασίλης Παπαστάθης, Γιάννης Απέργης

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου | 20:30

Η Ζωή Τηγανούρια συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου | 20:30

Συναυλία με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Μουσική Διεύθυνση: Δημήτρης Μίχας

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου | 20:30

«Ίων» του Ευριπίδη

Μετάφραση – Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη
Προσαρμογή για δύο άτομα: Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Μπιμπής και Δήμητρα Χατούπη
Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Τουλιάτος
Παραγωγή: Ιδέα ΑΜΚΕ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου | 20:30

«Το μικρό πόνι» του Πάκο Μπεθέρα

Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Επιμέλεια Κίνησης: Μαργαρίτα Τρίκκα
Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και Ρηνιώ Κυριαζή

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου | 20:30

«Εδουάρδος ο Β΄» του Κρίστοφερ Μάρλοου (ελισαβετιανό δράμα)

Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Μετάφραση: Σεραφείμ Βελέντζας

Ερμηνεύουν: Μιχάλης Καλαμπόκης, Περικλής Μοσχολιδάκης, Ιωάννα Αγγελίδη, Βασίλης Πουλάκος, Γιώργος Μπούγος, Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου, Δημήτρης Νικολόπουλος, Κώστας Πιπερίδης, κ.ά.

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου | 20:30

O Sole Mio

Συναυλία με τους Αντώνη Κορωναίο και Σταμάτη Μπερή

Συμμετέχει ο τενόρος Δημήτρης Αλεξανδρίδης

Συνοδεύει οκταμελής ορχήστρα δωματίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και ενορχηστρωτή Θοδωρή Λεμπέση

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου | 20:30

«Άγρια Δύση»

Συγγραφέας: Θοδωρής Αθερίδης
Σκηνοθεσία: Μπέσυ Μάλφα
Μουσική: Γιώργος Χατζής
Ερμηνεύουν: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Πλάκα, Τάσος Κονταράτος

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου| 20:30

«Ο χτύπος της καρδιάς μου»

Συναυλία με τη Big Band Δήμου Αθηναίων

Ερμηνεύουν: Κρυσταλλία Ρήγα και Κωνσταντίνος Εμμανουήλ
Φιλική συμμετοχή: Πέννυ Μπαλτατζή
Ενορχηστρώσεις: Κώστας Καραγιάννης
Καλλιτεχνική επιμέλεια Big Band: Σάμι Αμίρης

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου | 20:30

«Με την όπισθεν»

Μουσικο-θεατρική παράσταση με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και τον Λευτέρη Ελευθερίου

Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σωτήρης Βλησίδης (πλήκτρα), Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πλήκτρα, πιάνο, ακορντεόν, μπάσο), Χάρης Κωνσταντόπουλος (κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο), Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα)
Special Guest: Θανάσης «Nemo» Ψαρούλης

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου | 20:30

Αφιέρωμα στον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο

Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων

Ερμηνεύουν: Ζαχαρίας Καρούνης, Δώρα Λουίζου και Μανώλης Σκουλάς

Καλλιτεχνική επιμέλεια Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής: Άγγελος Ηλίας

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου | 20:30

Εφ΄ όλης της ύλης

Συναυλία με τον Μίμη Πλέσσα

Ερμηνεύουν: Klaudia Delmer και Αντώνης Κορωναίος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21