23/01/2020 22:54:07

Ασύλληπτο! Πόσα λεφτά έχει βγάλει ο Μπέζος μέσα στο 2018

Ασύλληπτο! Πόσα λεφτά έχει βγάλει ο Μπέζος μέσα στο 2018 - Media

Κατά 52 ολόκληρα δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία του CEO της Amazon, Τζεφ Μπέζος, μέσα σε μόλις οκτώ μήνες!

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Forbes, στις αρχές του έτους, η περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο ήταν 112 δισ. δολάρια, ενώ αυτή τη στιγμή αποτιμάται στα 163,9 δισ. δολάρια.

Η αύξηση της περιουσίας του επιχειρηματία είναι ανάλογη με την επιτυχία της Amazon, η μετοχή της οποίας ξεπέρασε την Πέμπτη για πρώτη φορά το ορόσημο των 2.000 δολαρίων, καθώς όλοι προβλέπουν ότι ο κολοσσός του διαδικτυακού εμπορίου πρόκειται να ξεπεράσει σύντομα σε κεφαλαιοποίηση το 1 τρισ. δολάρια.

Η μετοχή έφτασε στη διάρκεια της προτελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας στη Wall Street έως και τα 2.025,57 δολάρια (+1,4%) πριν υποχωρήσει λίγο χαμηλότερα.

Σε αυτό το επίπεδο τιμής, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας του Τζεφ Μπέζος αγγίζει τα 987,95 δισ. δολάρια και από ό,τι φαίνεται είναι θέμα χρόνου να γίνει η δεύτερη εταιρεία (μετά την Apple) που ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο σε αξία.

Για το ιστορικό αυτό γεγονός, θα χρειαστεί η μετοχή της να φτάσει τα 2.050,27 δολάρια.

Την Πέμπτη, αναλυτής MoffettNathanson εξέδωσε σύσταση αγοράς για τη μετοχή, με τιμή στόχο τα 2.100 δολάρια.

Πηγή: insider

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.