search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:25
MENU CLOSE

Στις φυλακές Χαλκίδας ο Αριστείδης Φλώρος – Στην Εισαγγελία Διαφθοράς πλέον η έρευνα

01.09.2018 08:36
Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Φλώρου: Ο συνονόματος ασθενής και η πλαστογραφία - Media

 

Στις φυλακές Χαλκίδας επιστρέφει ο καταδικασμένος για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, Αριστείδης Φλώρος ο οποίος είχε αποφυλακιστεί με όρους στα μέσα Αυγούστου, για λόγους υγείας (αναπηρία 70%).

Μετά το σάλο και τις αντιδράσεις για την πρόωρη αποφυλάκιση του, μόλις 36 μήνες μετά την κράτηση του κι ενώ εξέτιε ποινή 21 ετών κάθειρξης, ο Φλώρος προσήχθη αργά το βράδυ της Παρασκευής στο Αστυνομικό Τμήμα Βούλας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, μετά από πληροφορίες των αρχών ότι ήταν ύποπτος φυγής. Νωρίτερα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης.

Προηγήθηκε η έφεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου -και έγινε δεκτή- από το συμβούλιο Εφετών Ευβοίας που συνεδρίασε αργά το βράδυ της Παρασκευής. Έτσι ακυρώθηκε το βούλευμα αποφυλάκισης και διατάχθηκε η σύλληψή του. Η διαδικασία ήταν ταχύτατη τα δεδομένα της ελληνικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η πιστοποίηση της αναπηρίας δεν ήταν θεμελιωμένη ή πειστική και επιπλέον η διοίκηση του Ευαγγελισμού επισήμανε σειρά παραβάσεων και παραλείψεων που ερευνώνται ήδη δικαστικά ως προς το παρασκήνιο της έκδοσης των πιστοποιήσεων αναπηρίας

Μάλιστα, στην αποκάλυψη πως ουδέποτε έχει συναντήσει ως ασθενή τον Αριστείδη Φλώρο και ουδέποτε υπέγραψε γνωμάτευση γι’ αυτόν, προχώρησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Τάσο Τέλλογλου, η πνευμονολόγος, με ειδίκευση στις διαταραχές ύπνου, Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία πλεον εργάζεται στο εξωτερικό.

Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό πως και δεύτερος γιατρός δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση και πως η υπογραφή του στα έγγραφα είναι πλαστή. Πρόκειται για τον Σπύρο Ζακυνθινό, διευθυντή Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στον Ευαγγελισμό, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει τη σπιρομέτρηση.

Μετά τις αποκαλύψεις περί πλαστογραφημένων γνωματεύσεων, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι αναμένει τα στοιχεία για τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου, προκειμένου να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή των μελών του.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς αναλαμβάνει την έρευνα – Κακουργηματική δωροδοκία ανάμεσα στα ερευνώμενα αδικήματα

Στην Εισαγγελία Διαφθοράς ανατίθεται πλέον η έρευνα για την υπόθεση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ευθύνες κρατικών υπαλλήλων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά υγείας του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση των εταιριών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa και Hellas Power.

Η υπόθεση θα απασχολήσει την Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου λίγες ώρες μετά την έκδοση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Εύβοιας το οποίο «οδηγεί» πίσω στην φυλακή του κ. Φλώρο με σκεπτικό που χαρακτηρίζει το πιστοποιητικό αναπηρίας του επιχειρηματία «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Η έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς θα αναζητήσει ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (σσ δηλαδή προς το δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας που έκρινε την αίτηση αποφυλάκισης) καθώς και της «ενεργητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Άρη Φλώρου και αντιστοίχως της «παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρών.

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας που συνεδρίασε εκτάκτως χθες το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα αποδέχθηκε την πρόταση του Εισαγγελέα, προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας, Λάμπρου Σοφουλάκη ο οποίος εισηγούμενος την ανατροπή του βουλεύματος που δέχθηκε την αποφυλάκιση Φλώρου, χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του δικαστικού Συμβουλίου στην Χαλκίδα μάλιστα, ο κ. Σοφουλάκης υπέβαλε στους Εφέτες και δεύτερη συμπληρωματική πρόταση μετά την δημοσιοποίηση εγγράφων του νοσοκομείου Ευαγγελισμός που ήδη διερευνώνται και τις καταγγελίες της διοικήτριας του ιδρύματος.

Τα επίμαχα έγγραφα συμπεριλαμβάνονται πλέον στην δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από την έναρξη της ποινικής έρευνας από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημήτρη Προκοπίου, φάκελος που διαβιβάζεται πλέον στην Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23