search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:59
MENU CLOSE

Για τρομοκρατία μιλούν οι αρχές του Άμστερνταμ για την επίθεση στον σταθμό

01.09.2018 18:07
Για τρομοκρατία μιλούν οι αρχές του Άμστερνταμ για την επίθεση στον σταθμό - Media
 
Τα κίνητρα του νεαρού που επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον επιβατών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ την Παρασκευή ήταν “τρομοκρατικά”, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία και η δημοτική αρχή.
 
Ο ύποπτος, ένας 19χρονος Αφγανός που έχει άδεια παραμονής στη Γερμανία, ανακρίθηκε στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται αφού τραυματίστηκε και ο ίδιος όταν αστυνομικοί τον πυροβόλησαν για να τον ακινητοποιήσουν.
 
«Οι πρώτες δηλώσεις που έκανε ο ύποπτος αφήνουν να εννοηθεί ότι είχε τρομοκρατικά κίνητρα» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος. Ο νεαρός θα οδηγηθεί την Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου που θα αποφασίσει αν θα παρατείνει την κράτησή του.
 
Οι δύο άνθρωποι που τραυματίστηκαν είναι Αμερικανοί πολίτες, τουρίστες που επισκέπτονταν την πόλη, σύμφωνα με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ολλανδία, Πιτ Χούκστρα. Παραμένουν στο νοσοκομείο και τα τραύματά τους κρίνονται σοβαρά.
 
Η γερμανική αστυνομία ερεύνησε το σπίτι όπου διέμενε ο 19χρονος, κατόπιν αιτήματος των ολλανδικών αρχών. Κατασχέθηκαν πολλά «μέσα αποθήκευσης δεδομένων», όπως ανακοινώθηκε.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 21:58