21/07/2019 15:07:03

Τον χαβά του ο Ερντογάν – Επιμένει ότι η τουρκική οικονομία είναι ισχυρή και σταθερή

Τον χαβά του ο Ερντογάν – Επιμένει ότι η τουρκική οικονομία είναι ισχυρή και σταθερή - Media

 

«Ισχυρή και σταθερή» χαρακτηρίζει την τουρκική οικονομία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ώρα που η αβεβαιότητα στους Τούρκους πολίτες αυξάνεται μαζί με τον πληθωρισμό και άλλοτε κραταιές τουρκικές επιχειρήσεις κλυδωνίζονται ή καταρρέουν.

«Οι χειραγωγήσεις του νομίσματός μας αποσκοπούν στην αμφισβήτηση της ισχυρής και σταθερής οικονομίας της Τουρκίας» επέμεινε την Κυριακή ο τούρκος πρόεδρος.

Μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Τουρκίας-Κιργιζίας στην πρωτεύουσα του Κιργιζιστάν Μπισκέκ, ο Ερντογάν δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσπαθούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ισχυρή και σταθερή οικονομία της Τουρκίας μέσω των συναλλαγματικών χειρισμών». Ο Τούρκος πρόεδρος πάντως δεν κατονόμασε τους υπαίτιους των χειραγωγήσεων.

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι «η Τουρκία είναι αποφασισμένη να εγκαθιδρύσει ανεξαρτησία στην οικονομία, κυρίως στην αμυντική βιομηχανία» αψηφώντας τις πληροφορίες για αναπόδραστη προσφυγή της γείτονος στο ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.