search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:45
MENU CLOSE

Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο Μ. Καλογήρου

02.09.2018 12:38
Ο Μιχάλης Καλογήρου διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα - Media
 
Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, συνοδευόμενος τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτ. Φυτράκη.
 
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της διοργάνωσης μιας γιορτής ειδικά για τα παιδιά των κρατουμένων και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης «σηματοδοτεί το υψηλό ενδιαφέρον της κυβέρνησης και για το σωφρονιστικό σύστημα».
 
Η σχετική πρωτοβουλία ξεκίνησε τον Αύγουστο και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά, συνοδούς και γονείς-κρατουμένους να περάσουν κάποιες ώρες μαζί και να απασχοληθούν δημιουργικά. Η σημερινή ήταν η 5η στη σειρά Κυριακή που διοργανώθηκε αντίστοιχη εκδήλωση.
 
Κατά την παραμονή του στο χώρο των φυλακών, ο κ. Καλογήρου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κρατούμενους-γονείς και δήλωσε την πρόθεση του υπουργείου να συνεχιστούν οι δράσεις για τη διατήρηση και ενίσχυση των οικογενειακών δεσμών των κρατουμένων. «Τέτοιες δράσεις όχι μόνο εντάσσονται σε μια σύγχρονη σωφρονιστική πολιτική, αλλά επιπλέον συμβάλλουν στην ειδική πρόληψη και προωθούν την κοινωνική επανένταξη, η οποία αφορά στην ασφάλεια της κοινωνίας» αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
Παράλληλα, ο κ. Καλογήρου ενημερώθηκε από τους υπευθύνους και το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος για τις ανάγκες της φυλακής και τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους και τις εν γένει προσπάθειές τους.
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:44