search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:43
MENU CLOSE

Δεν θα είναι υποψήφιος ο δήμαρχος Λέσβου – «Αιχμές» για τοπικό βουλευτή

02.09.2018 14:41
Δεν θα είναι υποψήφιος ο δήμαρχος Λέσβου - «Αιχμές» για τοπικό βουλευτή - Media
 
Ολοκληρώνει τη θητεία του και αποσύρεται από την αυτοδιοίκηση, καταγγέλλοντας δημόσια πρόσωπα και άτομα που διαχειρίζονται είτε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, είτε άλλα μέσα ενημέρωσης, είτε ακόμα άτομα που τον καθύβρισαν προσωπικά δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. Αναφέρεται επίσης σε «φιλόξενη γωνιά και αγκαλιά» που οι παραπάνω βρήκαν στο γραφείο γνωστού Λέσβιου βουλευτή.
 
Ο δήμαρχος Λέσβου που πρόσφατα πέρασε μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του, μίλησε στην εφημερίδα «Δημοκράτης» της Μυτιλήνης μη κρύβοντας την πικρία του, για όλα όσα συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν, κυρίως, όμως, για το ότι νιώθει απροστάτευτος από την πολιτεία και τις αρχές αυτού του κράτους.
 
«Τα τελευταία χρόνια είμαι διαρκώς στο στόχαστρο ομάδων και συγκεκριμένων ατόμων, που αναπαράγουν σε καθημερινή βάση ακραίο λόγο και άθλιες συκοφαντίες εις βάρος μου. Έχουν όνομα και ορισμένοι στο παρελθόν υπήρξαν και συνεργάτες της παρούσας δημοτικής αρχής. Μόλις, όμως, έχασαν την καρέκλα τους, επειδή κρίθηκαν ακατάλληλοι, ξεκίνησαν έναν ανηλεή πόλεμο λάσπης στο πρόσωπό μου. Στο ίδιο μετερίζι βρίσκονται και ορισμένοι γνωστοί, από τα έργα και τις ημέρες τους, συμπολίτες μας, που ασχολούνται με το χώρο των μέσων ενημέρωσης και καθημερινά μέσα από το βήμα τους, με καθυβρίζουν και με εξευτελίζουν με κάθε τρόπο».
 
Όπως ο κ. Γαληνός τόνισε «Το χειρότερο όλων, είναι πως αρκετοί από αυτούς έχουν βρει φιλόξενη γωνιά και αγκαλιά στο γραφείο γνωστού Λέσβιου βουλευτή, κάτι που το θεωρώ απαράδεκτο».
 
Αλλά και η Δικαιοσύνη θεωρεί ο κ. Γαληνός ότι δεν έπραξε όσα έπρεπε. «Δύο φορές απευθύνθηκα στη δικαιοσύνη, όπως κάνει κάθε Έλληνας πολίτης που αισθάνεται ότι απειλείται ή θίγονται η προσωπικότητα και τα δικαιώματά του. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία σύλληψη και ας έχω κάνει μηνύσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα».
 
Στη δήλωση του στην εφημερίδα «Δημοκράτης» της Μυτιλήνης ο Δήμαρχος Λέσβου υποστήριξε επίσης ότι «με επιστολές μου έχω ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και τα ακραία φαινόμενα που εκδηλώνονται και την ίδια την πολιτεία, ακόμη και τον πρωθυπουργό. Δυστυχώς, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί με τις ακραίες αντιλήψεις, βρήκαν βήμα έκφρασης και πεδίον δόξης λαμπρό, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο νησί τα τελευταία χρόνια. Εξαιτίας του εγκλωβισμού 10.000 και πλέον μεταναστών, κάποιοι από τους οποίους δημιουργούν προβλήματα στην τοπική κοινωνία. Σ’ αυτό, την ακέραια ευθύνη φέρει η πολιτεία, που άφησε τα νησιά μας απροστάτευτα και τα μετέτρεψε σε στρατόπεδα εγκλωβισμού».
 
Και ο κ. Γαληνός κατέληξε: «Θεωρώ ότι όλες αυτές οι βάρβαρες επιθέσεις στο πρόσωπό μου είναι πολύ άδικες και δεν είμαι υποχρεωμένος να τις υφίσταμαι. Μπήκα στην πολιτική και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μοναδικό στόχο να προσφέρω ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο, να γίνουν έργα, να βελτιωθεί η κατάσταση και να εργαστώ με γνώμονα τα συμφέροντα του τόπου μου. Όλες μου οι πράξεις και οι ενέργειες μέχρι σήμερα, διακατέχονταν από αυτή την αντίληψη και ποτέ δεν έκανα το παραμικρό για να βλάψω τον τόπο μου ή να γίνω αφορμή για μια αρνητική εικόνα του νησιού μας προς τα έξω. Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για άλλους στους οποίους θα αναφερθώ αναλυτικά σε συνέντευξη Τύπου το επόμενο διάστημα, αποφάσισα να μην συμμετέχω στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Πιστεύω ότι θα παραμείνω σταθερός στην απόφασή μου, εκτός κι αν αλλάξει κάτι δραματικά προς το καλύτερο, κάτι που δεν νομίζω, όμως, ότι θα γίνει. Θα ολοκληρώσω τη θητεία μου και θα προσπαθήσω μέχρι την τελευταία μέρα που θα είμαι Δήμαρχος, να υπηρετήσω τις αρχές και τους στόχους μου και τουλάχιστον να δρομολογήσω όλα τα σημαντικά έργα για τον τόπο μας, που βρίσκονται ήδη σε τροχιά προγραμματισμού και μελέτης».
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:40